Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Novosti TFPU-a

Autor: Karlo Griparić
Posjeta Fakulteta znanosti i...
U okviru Erasmus+ programa predstavnici Fakulteta znanosti i tehnologije , Sveučilišta Jan Dlogosz iz Czestochowe (Poljska), prof. Marcin Sosnowski i prof. Karolina Gabowska boravili su na Tehničkom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u periodu od 3. do 7. lipnja. Aktivnosti posjete uključivale su upoznavanje s organizacijskom strukturom sveučilišta, studijskim programima fakulteta, znanstvenim aktivnosti i potrebom za poboljšanjem suradnje u pogledu mobilnosti studenta i nastavnog osoblja.

Autor: Marko Kršulja
Summer School 2024
The summer school courses offered through the University of Ljubljana

TFPU organizira konferenciju: Central...
Faculty of Engineering of Pula is organizing inaugural Central and Mediterranean European Conference on New Technologies, Innovations, Society, and Development is scheduled to be held in Pula, Croatia from July 15th to 17th, 2024.

Autor: Marko Kršulja
Program stipendiranja „Rasti s nama“...
Program stipendiranja „Rasti s nama“    Program stipendiranja i prakse za akademsku godinu 2024/2025. Na natječaj se mogu prijaviti redovni studenti preddiplomskog ili diplomskog studija iz područja strojarstva, kemije, rudarstva i građevine.

Let’s Grow konferencija  15.svibnja u...
Let’s Grow konferencija! 15.svibnja u kongresnoj dvorani Hotela Park Plaza Histria, u Puli u vremenu od 10:00 h do 18:00 h. Ulaz je besplatan.

Autor: Marko Kršulja
Infobip summer internship 2024 -...
Infobip summer internship 2024 - otvorene prijave!

Fantastic Gaming Show – prvi gaming...
Fantastic Gaming Show Fantastic Gaming Show – prvi gaming festival i Europsko esport natjecanje u Istri. Predstavaljanje eventa biti će: u hallu fakulteta, 22. svibnja od 10:00 do 16:00 sati

Autor: Marko Kršulja
Online otvoreni sat Tehničkog...
Online otvoreni sat Tehničkog fakulteta u Puli održat će se  8. svibnja . između 17-18 sati  putem poveznice: https://unipu-hr.zoom.us/j/93920995923 Sati su namijenjeni učenicima, studentima i drugima koji su zainteresirani za studije pri Sveučilištu u Puli.  Svaki se sat sastoji od kratkog predavanja, a zatim predstavnici studija odgovaraju na sva pitanja zainteresiranih.  

Autor: Marko Kršulja
Unlock Rab konferencija  IT...
Unlock Rab konferencija  IT industrije u Hrvatskoj u terminu 27.5. – 29.5.2024. Za nova znanja i iskustva! Program konferencije podijeljen je sada već tradicionalno na developerske i marketinške teme u jutarnjim satima i intervjue i panele općenitih tema u popodnevnom satima..

Autor: Marko Kršulja
Obavijest o nastupnom predavanju za...
Utvrđuje se održavanje nastupnog predavanja za provedbu postupka izbora pristupnika izbora naslovnog višeg predavača dr. sc. Dražena Kostelca, dipl. ing. stroj. u znanstvenom području Tehničkih znanosti, polje strojarstvo u četvrtak 2 . svibnja 2024. godine u 15:15  sati u predavaonici 202 u zgradi FET-a, na adresi Preradovićeva 1, pod naslovom.

Autor: Marko Kršulja
Natječaj za rad studenata u tvrtci...
Calucem d.o.o. (www.calucem.com) sa svojim proizvodnim pogonom u Puli, član grupe Cementos Molins je rastuća međunarodna tvrtka te 2. vodeći svjetski proizvođač specijalnog kalcij aluminatnog cementa i 100% izvoznik proizvoda u više od 60 zemalja svijeta. Tražimo izvanredne pojedince željne izazova i rada u snažnoj i stabilnoj međunarodnoj tvrtki koji će postati dio našeg uspješnog tima. Naši zaposlenici koji rade sa strašću, poštovanjem i integritetom, omogućili su nam dugu povijest uspješnog poslovanja.

Autor: Marko Kršulja
U Petak, 12.4.2024. godine studenti 1. godine diplomskog studija Strojarstva na Tehničkom fakulttu u Puli posjetili su sjedište tvrtke Vlado Elektronik d.o.o. sa sjedištem u Raši. Posjet je organiziran kako bi se studentima u sklopu kolegija Automatsko upravljanje omogućio direktan uvid u praktičan primjer automatskih procesa koji se odvijaju u prostorijama tvrtke Vlado Elektronik. Naime, tvrtka je specijalizirana za proizvodnju elektroničke i komunikacijske opreme s naglaskom na proizvodnju i prodaju sustava tehničke zaštite. 

U Zagrebu se održava sajam od 09.04...
U Zagrebu se održava sajam od 09.04 do 12.04 u Zagrebu (Zagrebački velesajam) na sajmu je 349 izlagača iz Hrvatske i 28 zemalja svijeta. Biam - Zavarivanje - Zagrebački Velesajam (zv.hr) BIAM&ZAVARIVANJE 2024 (youtube.com)

Autor: Marko Kršulja
Održavanje nastupnog predavanja...
Utvrđuje se održavanje nastupnog predavanja za provedbu postupka izbora pristupnika znanstvenog suradnika dr. sc. Diego Sušnja, na slobodno znanstveno-nastavno radno mjesto izvanredni profesor iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, polje računarstvo u četvrtak,  11. travnja 2024. godine u 8.45.  sati u učionici 1.14. zgrade Rektorata, na adresi Zagrebačka 30, Pula, pod naslovom „Obavljanje ulazno-izlaznih operacija: Prekidni rad’’ Odluka o nastupnom predavanju Diego Sušanj     linke na predavanje: Nastupno Diego Sušenj Četvrtak, 11. travnja · 8:45 – 10:15AM Vremenska zona: Europe/Belgrade Podaci za pridruživanje u Google Meetu Veza na videopoziv: https://meet.google.com/hrg-xsdi-vys Ili birajte: ‪(US) +1 929-336-5776‬ PIN: ‪926 716 275‬#  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Svečana promocija Diplomanata...
Svečana dodjela diploma diplomanticama i diplomantima prijediplomskog sveučilišnog studija Računarstva, sveučilišnog stručnog studija Proizvodno strojarstvo te Sveučilišnog Diplomskog studija Strojarstvo na Tehničkom fakultetu u Puli održala se  02. veljače 2024. godine u Zgradi FET- a. Diplomu je primilo 73 diplomanata.

Autor: Karlo Griparić
ERASMUS studenti boravili su na...
ERASMUS studenti Biagio Lapolla i Michele Canosa sa Sveučilišta LUM Giuseppe Degennaro u Bariju, Italija, koji studiraju na Tehničkom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli posjetili su u sklopu kolegija pod mentorstvom  izv.prof. Svena Maričića Istarsku razvojnu agenciju kako bi se upoznali s projektnim aktivnostima. Organiziran je stručni obilazak, te su im predstavljeni projekti i provedbene aktivnosti agencije. Studenti su bili ugodno iznenađeni visokom razinom i tehnološkom opremljenosti novootvorenog Coworking prostora te je zahvaljujući podršci fakulteta pokrenuta i suradnja - studenti će se pridružiti coworking zajednici u korištenju prostora.  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Odluka o visini dekanove nagrade
Na temelju članka 46. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, članka 3. Pravilnika o nagrađivanju studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 3. Poslovnika o radu Fakultetskog vijeća Tehničkog fakulteta u Puli, Fakultetsko vijeće Tehničkog fakulteta na svojoj VI. dopisnoj sjednici u akademskoj godini 2023./2024. održanoj 17. siječnja 2024. godine donosi odluku o visini Dekanove nagrade na Tehničkom fakultetu u Puli. Odluku možete pronaći u prilogu.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Odluka o održavanju nastupnog predavanja
Utvrđuje se održavanje nastupnog predavanja za provedbu postupka izbora pristupnika znanstvenog suradnika dr. sc. Damira Karabaića, u znanstveno-nastavno radno mjesto docenta iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, polje, strojarstvo u srijedu 17. siječnja 2024. godine u 16:15  sati u predavaonici 1.14 u prizemlju Rektorata, na adresi Zagrebačka 30, pod naslovom  „Gubici strujanja u cjevovodima ’’ Veza na videopoziv:  https://meet. google.com/cet-zadr-vpp

Otvoreni sat TFPU  u 18 sati online...
Online otvoreni sati svih fakulteta pri Sveučilištu u Puli - 13.-17.11.2023. U tjednu 13. do 17. studenog 2023. godine , Sveučilište Jurja Dobrile u Puli održat će online otvorene sate svih fakulteta, posvećene maturantima, ali i svim drugim zainteresiranim učenicima i studentima, a i njihovim roditeljima.  Svi zainteresirani učenici, studenti i roditelji imat će priliku saslušati kratka predavanja o svakom fakultetu, a kasnije postavljati pitanja u vezi studijskih programa.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Postupak reakreditacije Sveučilišta,...
Dragi studenti, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli prolazi postupak reakreditacije, koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu naše visoko učilište posjetit će Stručno povjerenstvo. Obvezan su dio protokola posjeta odvojeni sastanci s upravom visokog učilišta, predstavnicima nastavnog osoblja i studentima. Ljubazno Vas molimo da se u utorak, 24. listopada 2023. g . s početkom u 12:00 sati u studentskoj dvorani u prizemlju studentskog doma - Paviljona 1 u što većem broju odazovete na sastanak sa Stručnim povjerenstvom koje bi željelo čuti i vaš glas. Više o samom postupku reakreditacije možete pronaći na mrežnoj stranici Agencije za znanost i visoko obrazovanje ili na sljedećoj poveznici

Produljenje upisa na Razlikovni...
Upisi na Razlikovni program cjeloživotnog učenja za stjecanje nedostajućih znanja, vještina i kompetencija za upis na diplomski sveučilišni studij Strojarstvo  produljuju se do 27.10.2023.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Informacija o postupku reakreditacije...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli prolazi postupak reakreditacije, koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu Sveučilište će posjetiti Stručno povjerenstvo. Želite li dostaviti svoj komentar članovima Stručnog povjerenstva, primjedbe i prijedloge ili želite pohvaliti rad Vašega visokog učilišta ili nekih pojedinaca, slobodno iznesite svoje mišljenje putem povjerljive komunikacije https://www.azvo.hr/hr/komentari-institucija  do 21. listopada 2023. g.   Agencija za znanost i visoko obrazovanje jamči anonimnost svim osobama koje napišu komentare. Dobivene će se informacije koristiti isključivo u postupku reakreditacije Vašega visokog učilišta.

Autor: Marko Kršulja
Raspored nastave za zimski semestar...
Poštovani   raspored se nalazi na linku: https://tfpu.unipu.hr/tfpu/za_studente/raspored_nastave Lijep pozdrav

Produljenje upisa na Razlikovni...
Upisi na Razlikovni program cjeloživotnog učenja za stjecanje nedostajućih znanja, vještina i kompetencija za upis na diplomski sveučilišni studij Strojarstvo  produljuju se do 8.10.2023.

Autor: Karlo Griparić
Studenti iz Francuske boravili na...
Studenti fakulteta inženjerstva CESI (www.cesi.fr) iz Francuske Nicolas Bouniol , Valentin Boyer i Paul Cursente , boravili su na Tehničkom fakultetu u periodu od 5. lipnja do 25. rujna 2023. godine. Studenti su sudjelovali na stručnoj praksi koja se odvijala u laboratorijima Tehničkog fakulteta.   Valentin Boyer bio je zadužen za 3D modeliranje naprednih modela kao i njihov ispis. Pored CAE/CAD sustava, korištena je tehnologija FDM ispisa te su rezultati predstavljeni na nedavno završenoj međunarodnoj konferenciji CECIIS 2023 u Dubrovniku. Vrijedno je napomenuti da je znanstveni poster nagrađen s 2. mjestom.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Upisi u više godine studija u...
Upisi u više godine studija započet će u ponedjeljak 18. rujna i trajat će zaključno do 30. rujna 2023. godine. Studenti se upisuju putem ISVU  Studomata , ali tek utvrde da su im upisane sve ocjene iz položenih kolegija, jer datumom upisa sustav izrađuje račun temeljem nepoloženih ECTS bodova (do trenutka upisa).

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o produljenju upisa
Obavještavaju se studenti da će upis na odabrani studij putem aplikacije za upise ( https://www.unipu.hr/upisi2023 ) moći obaviti do četvrtka 27 srpnja u 13 sati.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o početku upisa
Dragi brucoši i brucošice, budući studenti i studentice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, od danas u petak 21. srpnja mogući su upisi na odabrani studijski program. Upis je omogućen za sve studijske programe putem online aplikacije za upise. Molimo vas da upise potvrdite na aplikaciji i upišete se na odabrani studijski program. Aplikacija je dostupna na ovoj poveznici: https://www.unipu.hr/upisi2023 Upisi traju do ponedjeljka 24. srpnja u 17:00 sati. Upisi traju i tijekom vikenda. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Autor: Dina Cvek Zubaj
Doc. dr. sc. Marko Kršulja novi je...
Na Vijeću Tehničkog fakulteta pri Sveučilištu Jurja Dobrile, u Puli 10. srpnja 2023. godine, izabran je doc. dr. sc. Marko Kršulja na funkciju dekana s početkom od 1.10.2023. godine, a Sveučilište Jurja Dobrila potvrdilo ga je na Senatu 18.7.2023. godine. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Upute za online upise
Dragi brucoši i brucošice, budući studenti i studentice Sveučilišta Jurja Dobile u Puli, zahvaljujemo vam na odabiru studijskih programa Sveučilišta Jurja Dobile u Puli. Prijava na sustav Za pristup web aplikaciji potrebni su vaš OIB, upisni broj te mail adresa putem koje ćete verificirati svoju prijavu (na datum početka upisa). Upisi su u potpunosti online Sveučilište Jurja Dobrile u Puli upise u prvu godinu prijediplomskih sveučilišnih studija, prijediplomskih stručnih studija i integriranih prijediplomskih i diplomskih sveučilišnih studija vrši u potpunosti online, putem aplikacije "Upisi UniPu”. Aplikacija će biti dostupna na adresi  https://www.unipu.hr/upisi2023  gdje će svaki korak biti opisan uputama.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Najava upisa na studijske programe...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli započet će postupak upisa na sveučilišne prijediplomske studijske programe, stručne prijediplomske studijske programe te sveučilišne integrirane studijske programe 21. srpnja 2023. Upisu će moći pristupiti kandidati koji su stekli prava na upis temeljem plasmana na konačnoj rang listi sukladno prijavi podnesenoj Središnjem prijavnom uredu putem mrežne stranice www.postani-student.hr.  Konačne rang liste za srpanjski upisni rok bit će objavljene 19. srpnja 2023. u 16 sati. Upisi će se provoditi putem online aplikacije za upis. Upute o postupku upisa putem online aplikacije za upis bit će naknadno objavljene.

Odluka o pokretanju postupku izbora...
Pokreće se postupak izbora dekana Tehničkog fakulteta u Puli, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (dalje u tekstu: dekan).  Mandat dekana traje tri (3) godine od dana stupanja na snagu Odluke Senata kojom se potvrđuje izbor dekana. lmenuje se Povjerenstvo za prikupljanje prijedloga i provodenje postupka izbora dekana u sastavu: dr. sc. Damir Karabaić - predsjednik  doc. dr. sc. Karlo Griparić izv. prof. dr. sc. Sven Maričić  

Autor: Marko Kršulja
U Ponedjeljak, 08. svibnja 2023. godine studenti 2. godine diplomskog studija Strojarstva na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli posjetili su  postrojenju za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV Cuvi) u Rovinju.Nakon uvodne riječi direktora Odvodnje Rovinj  – Rovigno d.o.o. Ognjena Pulića, studenti su pogledali dokumentarni  film o izvedenim radovima koji se financiraju u sklopu EU projekta na kanalizacijskoj mreži i crpnim stanicama, te radovima na  samom UPOV-u i Postrojenju za solarno sušenje mulja. Obilazak gradilišta po objektima vodila je djelatnica Odvodnje Rovinj – Rovigno d.o.o., Sanja Ivančević, a studenti su, osim opisa načina rada postrojenja, na licu mjesta mogli vidjeti sam proces pročišćavanja u biološkom bazenu, jer je na UPOV-u Cuvi upravo u tijeku 1. faza probnog rada jedne linije biološkog tretmana.

U sklopu kolegija Automatsko...
U Ponedjeljak, 27. ožujka 2023. godine studenti 1. godine diplomskog studija Strojarstva na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli posjetili su sjedište tvrtke Tehnomont Brodogradilište Pula d.o.o. Posjet je organiziran kako bi se studentima u sklopu kolegija Automatsko upravljanje omogućio direktan uvid u praktičan primjer dobre prakse tvrtke koja je najvećim dijelom orijentirana na gradnju patrolnih, turističkih, offshore, ribarskih, vatrogasnih i drugih brodova za široko svjetsko tržište, a pored gradnje brodova bavi se remontom i rekonstrukcijom postojećih brodova. Trenutno se u brodogradilištu mogu vidjeti brodovi različitog postotka opremljenosti, te su na taj način studenti vidjeli početak procesa gradnje broda, opremanje broda, te kasnu fazu izgradnje broda gdje se vrše ispitivanja.  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Studenti Tehničkog fakulteta u Puli...
Unutar Royal IHC-a, IEC je dio funkcionalne discipline Engineering, koja je uz projektiranje i inženjering plovila i opreme izgrađenih u vlastitim brodogradilištima Royal IHC-a, angažirana od strane vlasnika brodova i brodogradilišta diljem svijeta kako bi im pružila podršku u nizu dizajna brodova i inženjerske usluge. Obično su ta rješenja prilagođena zahtjevima kupaca. Cilj posjeta je bio upoznavanje poslova i mogućnosti razvoja karijera studenata u brodograđevnoj industriji tvrtke  IHC  Engineering Croatia d.o.o. (IEC) s sljedećim rasporedom:

Posjet tvrtci Dragon Bajun d.o.o. u...
Dana 1.02.2023 studenti Tehničkog fakulteta u Puli posjetili su Tvrtku Dragon Bajun s ciljem upoznavanja poslova i mogućnosti razvoja karijera studenata u metaloprerađivačkoj industriji. Posjet je organiziran na  Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Puli u sklopu projekta koji implementira Sveučilište u Puli naziva ”Stručnom praksom do ranog razvoja karijere” financiranog iz EU programa Europskog socijalnog fonda.

Prezentacija poslova zaštite na radu,...
Dana 27.01.2023. godine s početkom u 17 sati i 20 minuta održana je prezentacija poslova zaštite na radu, vatrogastva te opreme studentima Tehničkog fakulteta pri Sveučilištu Juraj Dobrila u Puli.  Posjet  dr. sc. Mensur Ferhatović iz Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke, Vatrogasna postaja Centar. i zaposlenika tvrtke FM konzulting d.o.o. zaštita na radu  je organiziran na  Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Puli u sklopu projekta koji implementira Sveučilište u Puli naziva ”Stručnom praksom do ranog razvoja karijere” financiranog iz EU programa Europskog socijalnog fonda.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Posjet studenata TFPU Termoelektrani...
U sklopu kolegija  Održavanje industrijskih postrojenja studenti Tehničkog fakulteta u Puli posjetili su TErmoelektranu Plomin 16.12.2022. s nositeljem kolegija Doc. dr. sc. Jakovom Batelićem. Studenti su imali priliku vidjeti energetsko industrijsko postrojenje i naučiti o njegovom održavanju, zaštiti na radu i principima rada. Studenti Tehničkog fakulteta u Puli zahvaljuju se na omogućenoj posjeti.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Posjet studenata Tehničkog fakulteta...
Dana 13. prosinca 2022. godine u Centru METRIS Istarskog veleučilišta održala se terenska nastava studenata prve godine preddiplomskog stručnog studija Proizvodno strojarstvo Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Puli u sklopu projekta koji implementira Sveučilište u Puli naziva ”Stručnom praksom do ranog razvoja karijere” financiranog iz EU programa Europskog socijalnog fonda. U sklopu terenske nastave, studenti su se upoznali sa radom laboratorija, sofisticiranom opremom, mogućnostima istraživanja i daljnjeg karijernog razvoja. Demonstriran im je rad na opremi, ukazane sve komercijalne i znanstveno-istraživačke mogućnosti i potencijali koji se nude u laboratorijima METRISA. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Najava gostujućeg predavanja na temu...
U sklopu projekta Stručnom praksom do razvoja karijere za studente Tehničkog fakulteta u Puli gostujući predavač Lovro Liverić, mag. ing. mech. zaposlen na Tehničkom fakultetu u Rijeci  Sveučilišta u Rijeci . održat će se radionice na temu '' Mjerenja u proizvodnji''. 30.11.2022, Srijeda: 17:20 – 20:00  - Mjerenja u proizvodnji 1 dio   ČELIK i DIJAGRAM ŽELJEZO – UGLJIK OZNAČAVANJE ČELIKA PREMA HRVATSKIM NORMAMA (HRN EN) ISPITIVANJE TVRDOĆE 07.11.2022: Srijeda: 17:20 – 20:00  Mjerenja u proizvodnji 2 dio ELEKTRONSKA MIKROSKOPIJA U METALOGRAFIJI PRIPREMA UZORAKA ZA OPTIČKU MIKROSKOPIJU PRIPREMA UZORAKA ZA ELEKTRONSKU MIKROSKOPIJU

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Studenti UNIPU-a sudjelovali na...
Srednjoeuropsko regionalno natjecanje timova studenata u programiranju CERC 2022 održano je od 25. do 27. studenog 2022. godine na Fakultetu računarstva i informatike Sveučilišta u Ljubljani. Na natjecanju je sudjelovalo 56 tročlanih timova iz Češke (11 timova), Hrvatske (6 timova), Mađarske (7 timova), Latvije (2 tima), Poljske (19 timova), Slovačke (5 timova) i Slovenije (6 timova). Hrvatsku su predstavljala tri tima sa Sveučilišta u Zagrebu te po jedan tim sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koji su to pravo ostvarili na natjecanju timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta održanom početkom ovog mjeseca.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Terenska nastava u Tehnomont...
U ponedjeljak 21.11.2022. naši su studenti prve godine stručnog preddiplomskog studija Proizvodno strojarstvo imali terensku nastavu u Brodogradilištu TEHNOMONT. U sklopu kolegija Materijali 1 proizvodni postupci u pratnji doc .dr. sc. Vedrane Špada i asistenta Emila Burića studenti su vidjeli sve brodove koje trenutno proizvodi TEHNOMONT. Inženjer u pogonu je pokazao studentima svoj posao voditelja nerazornih ispitivanja i kontrole broda. Studenti su na licu mjesta mogli naučiti više o materijalima kao što su aluminijeve legure i čelik te njihovoj primjeni u konstrukcijama, o zavarivanju i ostalim proizvodnim tehnologijama, o kontroli kvalitete. Zahvaljujemo ovim putem TEHNOMONTU što je našim studentima omogućio ovu posjetu te inženjerima koji su nam posvetili svoje dragocjeno vrijeme. 

Autor: Slavka Bileta
Najava gostujućeg predavanja na temu...
Pozivamo Vas na gostujuće predavanje  Prof. Ph.D., PE Mario Viscovich, USA koje će održati u srijedu, 23  studenoga 2022. u 15 sati na adresi Preradovićeva 1, dvorana Istra, na temu TOPLINSKA ENERGIJA ZA CILJEVE ODRŽIVOG RAZVOJA. U nemogućnosti dolaska na predavanje povežite se na zoom poveznicu ispod https://unipu-hr.zoom.us/j/98466784693 Prilog: Višković toplinska energija predavanje TFPU

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Rektorovo obraćanje studentima za...
Ispred Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli osobna mi je čast i zadovoljstvo zaželjeti vam uspješnu i nadasve sigurnu novu akademsku godinu. Prošlih smo godina bili svjedoci mnogih izazova od kojih su i danas mnogi prisutni. Nadamo se da će nova akademska godina biti ipak manje izazovna i manje neizvjesna u odnosu na godine prije. Pred vas će biti novi ispitni i životni izazovi za koje sam siguran da cete ih uspješno svladati. Iako nikada nije bilo lako studirati, svi mi koji smo bili studenti znamo koji su izazovi studentskog života, posljednjih su godina, uslijed velike neizvjesnosti i društvenih transformacija, izazovi pred našim studentima svakako još i veci. Snagom volje i odlućnošću, naši su se studenti uspješno nosili sa svakim izazovom koji je pred njih postavljen. Siguran sam da će tako biti i u budućnosti u novoj akademskoj godini. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Slobodna upisna mjesta u rujnu
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavljuje slobodna upisna mjesta u rujnu

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Rezultati upisa u ljetnom roku i...
Prijave za upis na studij u jesenskom roku putem sustava  postani-student.hr  započele su 21. srpnja 2022. godine i traju do 19. rujna 2022. (do 13:59 sati) osim za upise na studije sljedećih visokih učilišta na kojima prijave završavaju ranije: Muzička akademija u Puli do 2. rujna 2022. i  Sveučilišni preddiplomski studij Dizajn i audiovizualne komunikacije do 8. rujna 2022. Više informacija dostupno je u natječaju i na mrežnim stranicama visokih učilišta.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Prvi magistar inženjer strojarstva...
Na Tehničkom fakultetu u Puli 14. srpnja 2022 pristupnik Mateo Slivar uspješno je obranio odabranu temu diplomskog rada te je time postao prvi magistar inženjer strojarstva (mag. ing. mech.) Tehničkog fakulteta u Puli. Rad pod nazivom "Odabir potencijalnih materijala za izradu reduktora i primjena 3D tiska u strojarstvu" izrađen je pod mentorstvom doc. dr. sc. M. Kršulja i komentoricom doc. dr. sc. V. Špada . Pri izradi djela diplomskog rada Matea Slivara te djela završnog rada Antonia Nekića korištena je oprema Centra za istraživanje materijala METRIS Istarskog veleučilišta u Puli. Također isti dan smjer Proizvodno strojarstvo završili su pristupnici: Antonio Nekić tema rada: "Rezna Keramika". Loris Žigant tema rada: "Režimi strujanja i proračun gubitaka u cjevovodu" Ivan Simetić tema rada: "Proračun i mjerenje rasvjete" te su time stekli titulu stručni prvostupnik (baccalaureus) inženjer strojarstva (bacc. ing. mech.)

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Objava za medije: Sveučilište u Puli...
Danas su na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli predstavljeni studijski programi koje provode Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti , Filozofski fakultet u Puli , Muzička akademija u Puli , Medicinski fakultet u Puli i Tehnički fakultet u Puli. Upisi na sve preddiplomske studijske programe traju do 18. srpnja. Prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić rekla je kako preddiplomskoj i integriranoj razini Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nudi ukupno 1.432 slobodna mjesta od čega za redovite studente 1.016, za izvanredne studente 282 i strane državljane 134. Već sada po privremenim rang listama popunjenost od 100% ima Znanost o moru, Studij sestrinstva, Japanski jezik, Engleski jezik i Rani predškolski odgoj i obrazovanje. Više od 70% popunjeni su studijski programi dizajna i audiovizualnih komunikacija, Informatika i Učiteljski studij.  

Autor: Marko Kršulja
Tehnički fakultet u Puli pokrenuo je...
Tehnički fakultet u Puli školuje kadar koji je potreban tvrtci BAT u Kanfanaru i to su studiji Strojarstva i Računarstva te je iz tog razloga organiziran posjet. Suradnja s lokalnim gospodarstvom je prirodan korak  suradnje u vidu obrazovanja studenata prvenstveno u okviru kolegija stručne prakse, pozvanih predavanja stručnjaka iz struke, posjeta lokalnim tvrtkama te suradnji u izradi završnih/diplomskih radova od interesa za gospodarstvo.

Autor: Sara Maga
Dragi roditelji i budući studenti, pozivamo vas da nam se pridružite na Informativnim danima koji se održavaju 14. lipnja 2022. od 17 do 19 sati u foajeu nove zgrade Fakulteta za ekonomiju i turizama "Dr. Mijo Mirković". Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli se po prvi puta održava Informativni dan za roditelje. S obzirom da su analize pokazale da pri izboru studija veliku ulogu imaju i roditelji, Sveučilište je odlučilo posebno informirati roditelje o svojoj širokoj lepezi studijskih programa te načinu i mogućnostima upisa. Na Sveučilištu se nadaju da će ovim događajem pomoći roditeljima budućih studenata sa korisnim informacijama i dilemama oko željenih studijskih programa.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Otvorene prijave za Magenta Jump In...
Želiš li programirati u IT R&D timu mikroservise koji će opsluživati milijune krajnjih korisnika? Ili možda brifirati kreativnu agenciju dok kreiraš komunikacijske i brand strategije? Tvoji interesi su u smjeru napredne poslovne analitike? Sjajna prilika te očekuje i ako su tvoja strast porezi ili samo želiš ispit iz radnog prava pripremiti dok proučavaš njegovu praktičnu primjenu. Uskoči u ljetne studentske prakse Magenta Jump In! Možeš birati između tridesetak različitih praksi te pod budnim okom mentora koji su redom vrhunski stručnjaci svog područja (neki čak i članovi Uprave) provesti ljeto za pamćenje. Prijave traju do 21. lipnja, a radnu atmosferu možeš već danas škicnuti i na Instagramu, zovu se magenta.side ;)

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Svečanom sjednicom Fakultetskog...
U petak, 03. svibnja 2022. godine je svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća obilježen Dan Fakulteta, a povodom 5. godišnjice početka obrazovanja u znanstvenom području tehničkih znanosti u poljima računarstva i strojarstva na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Svečana sjednica održala se na prekrasnom i novouređenom Sveučilišnom trgu na adresi Zagrebačka 30. Na skupu prisutnima obratili su se dekan Fakulteta, prof. dr. sc. Bernard Franković i prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju Sveučilišta Jurja Dobrile u Pul, izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić – Paić, te rektor u proteklom mandatu, prof. dr. sc. Alfio Barbieri. 

Studenti Tehničkog fakulteta u Puli...
Studenti Tehničkog fakulteta u Puli (TFPU) posjetili tvornicu tvrtke British American Tobacco (BAT)  u Kanfanaru a organiziran je od strane doc. dr. sc. Marko Kršulja i dekana prof. dr. sc. Bernarda Frankovića.  Posjet je odrađen u sklopu nastave i suradnje s lokalnim tvrtkama s ciljem da se studenti upoznaju s tehnologijom proizvodnje koja uključuje razna prenosila i dizala, transportne trake, automatizaciju postrojenja i niz modernih tehnoloških procesa. Studenti su upoznati s poslovima koji se traže u tvornici te izazovima s kojima se tržište rada suočava u pogledu Strojarstva i Računarstva. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Tjedan Tehničkog fakulteta u Puli -...
Povodom 5. obljetnice početka visokoškolskog obrazovanja u području tehničkih znanosti na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli Tehnički fakultet u Puli organizira niz događanja prvenstveno sa ciljem predstavljanja široj javnosti sveučilišne studije koji se izvode u tehničkim poljima računarstva i strojarstva. Tjedan TFPU započinje danas 27. svibnja 2022. i završava sa svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća koja će se održati 3. lipnja 2022. u 11 sati. Veselimo se vašem dolasku!

Iz medija: studenti TFPU-a i FPZ-a...
Posjet je odrađen u sklopu zajedničke nastave između Tehničkog fakulteta u Puli te Fakulteta prirodnih znanosti u Puli, a organizirali su ga doc. dr. sc. Marko Kršulja i dr. sc. Neven Iveša .

Promocija prvostupnika Tehničkog...
Na studentskom trgu Sveučilišta Juraj Dobrila u Puli 24. ožujka 2022. održana je promocija za 22 stručna inženjer/inženjerka strojarstva (bacc. ing. mech.) Tehničkog fakulteta u Puli. Tehnički fakultet u Puli izvodi sveučilišni preddiplomski studij Računarstva, stručni preddiplomski studij Proizvodnog strojarstva te diplomske sveučilišne studije Računarstva i Strojarstva, spajajući nove tehnologije i industrijsku praksu. Na ovim se studijima, uz temeljne tehničke, konvencionalne računarske i strojarske discipline, izučavaju odabrana područja brodogradnje i elektrotehnike kao i nove i moderne tehnologije: automatika, elektronika, mehatronika i robotika.

Najava promocije prvostupnika...
Promocija  prvostupnika Tehničkog fakulteta u Puli preddiplomskog stručnog studija Proizvodno strojarstvo održat će se u četvrtak, 24. ožujka 2022. godine na Studentskom trgu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (trg između Studentskog doma i restorana). Studenti pomoventi će biti obaviješteni  putem elektroničke pošte.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Online predavanje i radionica na temu...
Prof. Lado Kranjčević i Ante Sikirica iz Centra za napredno računanje i modeliranje, Sveučilišta u Rijeci, koji upravlja najjačim hrvatskim superračunalom BURA, održati će predavanje i radionicu na temu superračunalstva za studente, ali možete se i vi uključiti ako vas zanima. 1. Predavanje četvrtak 3. ožujka 2022., u 12 sati prof. dr. sc. Lado Kranjčević "Superračunalni resursi i paralelno računanje" Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/81634122706?pwd=ZFB4cWFPM0NEWmFydTV5MGRyYXdPUT09 Meeting ID: 816 3412 2706 Passcode: 571462

Studenti Tehničkog fakulteta u Puli...
U sklopu projekta Stručnom praksom do ranog razvoja karijere studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Tehničkog fakulteta u Puli studija Strojarstvo i Računarstvo  posjetili su 29. siječnja 2022. godine Riječku razvojnu agenciju PORIN gdje je za njih održana radionica iz 3D printanja i 3D skeniranja.  

Održana dva stručna posjeta Fakultetu...
U sklopu projekta Stručnom praksom do ranog razvoja karijere studenti Tehničkog fakulteta u Puli preddiplomskog stručnog studija Proizvodno strojarstvo  Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli posjetili su 11. te 18. prosinca, na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava.

Održan studijski posjet studenata...
U sklopu projekta Stručnom praksom do ranog razvoja karijere studenti preddiplomskog stručnog studija Proizvodno strojarstvo  Tehničkog fakulteta u Puli, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli posjetili su 2. prosinca 2021. ''Đino tokarsko-bravarski obrt''.

Održan studijski posjet studenata...
U sklopu projekta Stručnom praksom do ranog razvoja karijere studenti preddiplomskog stručnog studija Proizvodno strojarstvo  Tehničkog fakulteta u Puli, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli posjetili su 2. prosinca 2021. prodajno-servisni centar vozila Auto Benussi d.o.o. u Puli.

Poziv na webinar 02.12....
Online webinar pod nazivom "Resources for Students at UNIPU: Introduction to MATLAB" održat će se od strane djelatnika kompanije Mathworks na engleskom jeziku u četvrtak 2. prosinca 2021., od 10 do 11 sati. Svrha webinara je upoznavanje sa resursima i online programskim alatima koji vam stoje na raspolaganju za razvijanje vaših računalnih vještina, te da vas uputi kako možete pomoću programskog paketa MATLAB primjeniti te vještine tijekom vašeg studiranja i istraživanja.

Poziv na webinar "Teaching and...
Online webinar pod nazivom "Teaching and Research with MATLAB at University of Pula" održat će djelatnici kompanije Mathworks, na engleskom jeziku, u četvrtak 25. studenoga 2021. godine od 10 do 11 sati. Svrha webinara je upoznavanje s najnovijim alatima i resursima za nastavu i istraživanje programskim paketom MATLAB koji je na raspolaganju nastavnicima i studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Početak nastave na višim godištima...
Upute za početak nastave su objavljene na stranicama Sveučilišta 14. 9. 2021., a temeljene su na uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i nadležnog kriznog stožera, glede pandemije izazvane Corona-19 virusom. Nastava se odvija prema rasporedu sati koji je postavljen na web stranicu Tehničkog fakulteta u Puli. Podjelu u grupe radi predmetni nastavnik, a faktori koje uzima u obzir pri tome su broj studenata koji je upisan na kolegiju (upisani na kolegiju u ISVU Nastavničkom portalu ) i broj 'pandemijskih' mjesta u prostoriji. Sjedeća mjesta su u većini prostorija na klupama obilježena.

Autor: Ivica Petrinić
Orijentacijski dan za studente I....
Za studente 1. godine zimski semestar započinje u ponedjeljak 4. listopada 2021. godine Orijentacijskim danom u 13 sati u dvorani „PULA“ Fakulteta ekonomije i turizma na adresi Preradovićeva ulica 1, Pula.

Upis na 1. godinu redovnog i...
Upis na 1. godinu redovnog i izvanrednog diplomskog sveučilišnog studija Računarstvo u akademskoj godini 2021./2022. provodit će se na Tehničkom fakultetu u Puli.

Upis na Razlikovni programu...
Razlikovni program mogu upisati kandidati koji su završili: Istovrsni preddiplomski stručni studij Računarstvo - ostvareno najmanje 180 ECTS bodova ili VI/1 stupanj iz starog sustava obrazovanja, Neistovrsni preddiplomski stručni studij (iz područja tehničkih i prirodnih znanosti) - ostvareno najmanje 180 ECTS bodova ili VI/1 stupanj iz starog sustava obrazovanja ili  najmanje dvije godine preddiplomskog stručnog studija iz područja tehničkih znanosti i upisali ili stekli uvjete za upis na treću (3.) godinu studija.  

Produljenje roka upisa do 1....
Razlikovni program mogu upisati kandidati koji su završili 1) Istovrsni preddiplomski stručni studij (Strojarstvo, Proizvodno strojarstvo, Konstrukcijsko strojarstvo) - ostvareno najmanje 180 ECTS bodova ili VI/1 stupanj iz starog sustava obrazovanja, 2) neistovrsni preddiplomski stručni studij (iz područja tehničkih i prirodnih znanosti) - ostvareno najmanje 180 ECTS bodova ili VI/1 stupanj iz starog sustava obrazovanja ili 3) najmanje dvije godine preddiplomskog stručnog studija iz područja tehničkih znanosti i upisali ili stekli uvjete za upis na treću (3.) godinu studija.

Najava gostujućeg predavanja na temu...
Predavanje će se održati 16. lipnja 2021. godine s početkom u 18:30 sati.  Poveznica za pristup online predavanju je: https://meet.google.com/xtt-cnhb-nzu Ili birajte: ‪(US) +1 646-583-1849‬ PIN: ‪525 277 954‬#‬‬‬‬ Predavanje se organizira u okviru redovne nastave na kolegijima stručne prakse na Tehničkom fakultetu u Puli a pozivaju se i ostali studenti da sudjeluju.  Cilj predavanja je da studenti steknu  uvid u mišljenje struke  o poslovima koji se tiču računarstva i automatike.  Doc. dr. sc. Marko Kršulja

Najava gostujućeg predavanja Voditelj...
Predavanje će se održati 09. lipnja 2021. godine s početkom u 18:30 sati.  Poveznica za pristup online predavanju je: https://meet.google.com/vnh-xwyu-vux  Ili birajte: ‪(US) +1 413-296-5186‬ PIN: ‪672 518 958‬#‬‬ Predavanje se organizira u okviru redovne nastave na kolegijima stručne prakse na Tehničkom fakultetu u Puli a pozivaju se i ostali studenti da sudjeluju.  Cilj predavanja je da studenti steknu  uvid u mišljenje struke  o poslovima koji se tiču tehnologije akustike i mjernih uređaja čija je zadaća očuvanje ljudskog zdravlja.   Laboratorij za Akustička mjerenja   Doc. dr. sc. Marko Kršulja 

Najava gostujućeg predavanja prof....
Predavanje će se održati 09. lipnja 2021. godine s početkom u 11 sati.  Poveznica za pristup online predavanju je: https://meet.google.com/rrf-xocv-pap ili ‪(US) +1 443-892-3031‬ PIN: ‪510 657 158‬#‬‬ Predavanje se organizira u okviru redovne nastave na kolegijima stručne prakse na Tehničkom fakultetu u Puli a pozivaju se i ostali studenti da sudjeluju. Cilj predavanja je da studenti steknu  uvid u mišljenje struke  o poslovima koji se tiču tehnologije lijevanja i modeliranja toplinskih postupaka prerade materijala, posebno čelika. Doc. dr. sc. Marko Kršulja 

Orijentacijski dan za studente prve godine održat će se 5. listopada 2020. godine u zgradi FET-a Preradovićeva 1, Dvorana Pula s početkom u 12.30. Tom prilikom studenti će dobiti studentske iskaznice (x-ice i ugovore). Nastava za studente prve godine studija počinje sljedećeg dana, 6. listopada 2020. godine prema rasporedu na mrežnim stranicama.

Nova sveučilišna licenca naglašava posvećenost Sveučilišta kontinuiranom jačanju okruženja za učenje i istraživanje.