Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Novosti

Rezultati upisa u ljetnom roku i...
Prijave za upis na studij u jesenskom roku putem sustava postani-student.hr započele su 21. srpnja 2022. godine i traju do 19. rujna 2022. (do 13:59 sati) osim za upise na studije sljedećih visokih učilišta na kojima prijave završavaju ranije: Muzička akademija u Puli do 2. rujna 2022. i  Sveučilišnii studij Dizajn i audiovizualne komunikacije do 14. rujna 2022. Više informacija dostupno je u natječaju i na mrežnim stranicama visokih učilišta.
Prvi magistar inženjer strojarstva...
Na Tehničkom fakultetu u Puli 14. srpnja 2022 pristupnik Mateo Slivar uspješno je obranio odabranu temu diplomskog rada te je time postao prvi magistar inženjer strojarstva (mag. ing. mech.) Tehničkog fakulteta u Puli. Rad pod nazivom "Odabir potencijalnih materijala za izradu reduktora i primjena 3D tiska u strojarstvu" izrađen je pod mentorstvom doc. dr. sc. M. Kršulja i komentoricom doc. dr. sc. V. Špada . Pri izradi djela diplomskog rada Matea Slivara te djela završnog rada Antonia Nekića korištena je oprema Centra za istraživanje materijala METRIS Istarskog veleučilišta u Puli. Također isti dan smjer Proizvodno strojarstvo završili su pristupnici: Antonio Nekić tema rada: "Rezna Keramika". Loris Žigant tema rada: "Režimi strujanja i proračun gubitaka u cjevovodu" Ivan Simetić tema rada: "Proračun i mjerenje rasvjete" te su time stekli titulu stručni prvostupnik (baccalaureus) inženjer strojarstva (bacc. ing. mech.)
Objava za medije: Sveučilište u Puli...
Danas su na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli predstavljeni studijski programi koje provode Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti , Filozofski fakultet u Puli , Muzička akademija u Puli , Medicinski fakultet u Puli i Tehnički fakultet u Puli. Upisi na sve preddiplomske studijske programe traju do 18. srpnja. Prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić rekla je kako preddiplomskoj i integriranoj razini Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nudi ukupno 1.432 slobodna mjesta od čega za redovite studente 1.016, za izvanredne studente 282 i strane državljane 134. Već sada po privremenim rang listama popunjenost od 100% ima Znanost o moru, Studij sestrinstva, Japanski jezik, Engleski jezik i Rani predškolski odgoj i obrazovanje. Više od 70% popunjeni su studijski programi dizajna i audiovizualnih komunikacija, Informatika i Učiteljski studij.  
Tehnički fakultet u Puli pokrenuo je...
Tehnički fakultet u Puli školuje kadar koji je potreban tvrtci BAT u Kanfanaru i to su studiji Strojarstva i Računarstva te je iz tog razloga organiziran posjet. Suradnja s lokalnim gospodarstvom je prirodan korak  suradnje u vidu obrazovanja studenata prvenstveno u okviru kolegija stručne prakse, pozvanih predavanja stručnjaka iz struke, posjeta lokalnim tvrtkama te suradnji u izradi završnih/diplomskih radova od interesa za gospodarstvo.
Dragi roditelji i budući studenti, pozivamo vas da nam se pridružite na Informativnim danima koji se održavaju 14. lipnja 2022. od 17 do 19 sati u foajeu nove zgrade Fakulteta za ekonomiju i turizama "Dr. Mijo Mirković". Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli se po prvi puta održava Informativni dan za roditelje. S obzirom da su analize pokazale da pri izboru studija veliku ulogu imaju i roditelji, Sveučilište je odlučilo posebno informirati roditelje o svojoj širokoj lepezi studijskih programa te načinu i mogućnostima upisa. Na Sveučilištu se nadaju da će ovim događajem pomoći roditeljima budućih studenata sa korisnim informacijama i dilemama oko željenih studijskih programa.
Otvorene prijave za Magenta Jump In...
Želiš li programirati u IT R&D timu mikroservise koji će opsluživati milijune krajnjih korisnika? Ili možda brifirati kreativnu agenciju dok kreiraš komunikacijske i brand strategije? Tvoji interesi su u smjeru napredne poslovne analitike? Sjajna prilika te očekuje i ako su tvoja strast porezi ili samo želiš ispit iz radnog prava pripremiti dok proučavaš njegovu praktičnu primjenu. Uskoči u ljetne studentske prakse Magenta Jump In! Možeš birati između tridesetak različitih praksi te pod budnim okom mentora koji su redom vrhunski stručnjaci svog područja (neki čak i članovi Uprave) provesti ljeto za pamćenje. Prijave traju do 21. lipnja, a radnu atmosferu možeš već danas škicnuti i na Instagramu, zovu se magenta.side ;)
Svečanom sjednicom Fakultetskog...
U petak, 03. svibnja 2022. godine je svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća obilježen Dan Fakulteta, a povodom 5. godišnjice početka obrazovanja u znanstvenom području tehničkih znanosti u poljima računarstva i strojarstva na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Svečana sjednica održala se na prekrasnom i novouređenom Sveučilišnom trgu na adresi Zagrebačka 30. Na skupu prisutnima obratili su se dekan Fakulteta, prof. dr. sc. Bernard Franković i prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju Sveučilišta Jurja Dobrile u Pul, izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić – Paić, te rektor u proteklom mandatu, prof. dr. sc. Alfio Barbieri. 
Studenti Tehničkog fakulteta u Puli...
Studenti Tehničkog fakulteta u Puli (TFPU) posjetili tvornicu tvrtke British American Tobacco (BAT)  u Kanfanaru a organiziran je od strane doc. dr. sc. Marko Kršulja i dekana prof. dr. sc. Bernarda Frankovića.  Posjet je odrađen u sklopu nastave i suradnje s lokalnim tvrtkama s ciljem da se studenti upoznaju s tehnologijom proizvodnje koja uključuje razna prenosila i dizala, transportne trake, automatizaciju postrojenja i niz modernih tehnoloških procesa. Studenti su upoznati s poslovima koji se traže u tvornici te izazovima s kojima se tržište rada suočava u pogledu Strojarstva i Računarstva. 
Tjedan Tehničkog fakulteta u Puli -...
Povodom 5. obljetnice početka visokoškolskog obrazovanja u području tehničkih znanosti na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli Tehnički fakultet u Puli organizira niz događanja prvenstveno sa ciljem predstavljanja široj javnosti sveučilišne studije koji se izvode u tehničkim poljima računarstva i strojarstva. Tjedan TFPU započinje danas 27. svibnja 2022. i završava sa svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća koja će se održati 3. lipnja 2022. u 11 sati. Veselimo se vašem dolasku!
Iz medija: studenti TFPU-a i FPZ-a...
Posjet je odrađen u sklopu zajedničke nastave između Tehničkog fakulteta u Puli te Fakulteta prirodnih znanosti u Puli, a organizirali su ga doc. dr. sc. Marko Kršulja i dr. sc. Neven Iveša .
Promocija prvostupnika Tehničkog...
Na studentskom trgu Sveučilišta Juraj Dobrila u Puli 24. ožujka 2022. održana je promocija za 22 stručna inženjer/inženjerka strojarstva (bacc. ing. mech.) Tehničkog fakulteta u Puli. Tehnički fakultet u Puli izvodi sveučilišni preddiplomski studij Računarstva, stručni preddiplomski studij Proizvodnog strojarstva te diplomske sveučilišne studije Računarstva i Strojarstva, spajajući nove tehnologije i industrijsku praksu. Na ovim se studijima, uz temeljne tehničke, konvencionalne računarske i strojarske discipline, izučavaju odabrana područja brodogradnje i elektrotehnike kao i nove i moderne tehnologije: automatika, elektronika, mehatronika i robotika.
Najava promocije prvostupnika...
Promocija  prvostupnika Tehničkog fakulteta u Puli preddiplomskog stručnog studija Proizvodno strojarstvo održat će se u četvrtak, 24. ožujka 2022. godine na Studentskom trgu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (trg između Studentskog doma i restorana). Studenti pomoventi će biti obaviješteni  putem elektroničke pošte.
Online predavanje i radionica na temu...
Prof. Lado Kranjčević i Ante Sikirica iz Centra za napredno računanje i modeliranje, Sveučilišta u Rijeci, koji upravlja najjačim hrvatskim superračunalom BURA, održati će predavanje i radionicu na temu superračunalstva za studente, ali možete se i vi uključiti ako vas zanima. 1. Predavanje četvrtak 3. ožujka 2022., u 12 sati prof. dr. sc. Lado Kranjčević "Superračunalni resursi i paralelno računanje" Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/81634122706?pwd=ZFB4cWFPM0NEWmFydTV5MGRyYXdPUT09 Meeting ID: 816 3412 2706 Passcode: 571462
Studenti Tehničkog fakulteta u Puli...
U sklopu projekta Stručnom praksom do ranog razvoja karijere studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Tehničkog fakulteta u Puli studija Strojarstvo i Računarstvo  posjetili su 29. siječnja 2022. godine Riječku razvojnu agenciju PORIN gdje je za njih održana radionica iz 3D printanja i 3D skeniranja.  
Održana dva stručna posjeta Fakultetu...
U sklopu projekta Stručnom praksom do ranog razvoja karijere studenti Tehničkog fakulteta u Puli preddiplomskog stručnog studija Proizvodno strojarstvo  Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli posjetili su 11. te 18. prosinca, na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava.
Održan studijski posjet studenata...
U sklopu projekta Stručnom praksom do ranog razvoja karijere studenti preddiplomskog stručnog studija Proizvodno strojarstvo  Tehničkog fakulteta u Puli, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli posjetili su 2. prosinca 2021. ''Đino tokarsko-bravarski obrt''.
Održan studijski posjet studenata...
U sklopu projekta Stručnom praksom do ranog razvoja karijere studenti preddiplomskog stručnog studija Proizvodno strojarstvo  Tehničkog fakulteta u Puli, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli posjetili su 2. prosinca 2021. prodajno-servisni centar vozila Auto Benussi d.o.o. u Puli.
Poziv na webinar 02.12....
Online webinar pod nazivom "Resources for Students at UNIPU: Introduction to MATLAB" održat će se od strane djelatnika kompanije Mathworks na engleskom jeziku u četvrtak 2. prosinca 2021., od 10 do 11 sati. Svrha webinara je upoznavanje sa resursima i online programskim alatima koji vam stoje na raspolaganju za razvijanje vaših računalnih vještina, te da vas uputi kako možete pomoću programskog paketa MATLAB primjeniti te vještine tijekom vašeg studiranja i istraživanja.
Poziv na webinar "Teaching and...
Online webinar pod nazivom "Teaching and Research with MATLAB at University of Pula" održat će djelatnici kompanije Mathworks, na engleskom jeziku, u četvrtak 25. studenoga 2021. godine od 10 do 11 sati. Svrha webinara je upoznavanje s najnovijim alatima i resursima za nastavu i istraživanje programskim paketom MATLAB koji je na raspolaganju nastavnicima i studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Početak nastave na višim godištima...
Upute za početak nastave su objavljene na stranicama Sveučilišta 14. 9. 2021., a temeljene su na uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i nadležnog kriznog stožera, glede pandemije izazvane Corona-19 virusom. Nastava se odvija prema rasporedu sati koji je postavljen na web stranicu Tehničkog fakulteta u Puli. Podjelu u grupe radi predmetni nastavnik, a faktori koje uzima u obzir pri tome su broj studenata koji je upisan na kolegiju (upisani na kolegiju u ISVU Nastavničkom portalu ) i broj 'pandemijskih' mjesta u prostoriji. Sjedeća mjesta su u većini prostorija na klupama obilježena.
Orijentacijski dan za studente I....
Za studente 1. godine zimski semestar započinje u ponedjeljak 4. listopada 2021. godine Orijentacijskim danom u 13 sati u dvorani „PULA“ Fakulteta ekonomije i turizma na adresi Preradovićeva ulica 1, Pula.
Upis na 1. godinu redovnog i...
Upis na 1. godinu redovnog i izvanrednog diplomskog sveučilišnog studija Računarstvo u akademskoj godini 2021./2022. provodit će se na Tehničkom fakultetu u Puli.
Upis na Razlikovni programu...
Razlikovni program mogu upisati kandidati koji su završili: Istovrsni preddiplomski stručni studij Računarstvo - ostvareno najmanje 180 ECTS bodova ili VI/1 stupanj iz starog sustava obrazovanja, Neistovrsni preddiplomski stručni studij (iz područja tehničkih i prirodnih znanosti) - ostvareno najmanje 180 ECTS bodova ili VI/1 stupanj iz starog sustava obrazovanja ili  najmanje dvije godine preddiplomskog stručnog studija iz područja tehničkih znanosti i upisali ili stekli uvjete za upis na treću (3.) godinu studija.  
Produljenje roka upisa do 1....
Razlikovni program mogu upisati kandidati koji su završili 1) Istovrsni preddiplomski stručni studij (Strojarstvo, Proizvodno strojarstvo, Konstrukcijsko strojarstvo) - ostvareno najmanje 180 ECTS bodova ili VI/1 stupanj iz starog sustava obrazovanja, 2) neistovrsni preddiplomski stručni studij (iz područja tehničkih i prirodnih znanosti) - ostvareno najmanje 180 ECTS bodova ili VI/1 stupanj iz starog sustava obrazovanja ili 3) najmanje dvije godine preddiplomskog stručnog studija iz područja tehničkih znanosti i upisali ili stekli uvjete za upis na treću (3.) godinu studija.
Najava gostujućeg predavanja na temu...
Predavanje će se održati 16. lipnja 2021. godine s početkom u 18:30 sati.  Poveznica za pristup online predavanju je: https://meet.google.com/xtt-cnhb-nzu Ili birajte: ‪(US) +1 646-583-1849‬ PIN: ‪525 277 954‬#‬‬‬‬ Predavanje se organizira u okviru redovne nastave na kolegijima stručne prakse na Tehničkom fakultetu u Puli a pozivaju se i ostali studenti da sudjeluju.  Cilj predavanja je da studenti steknu  uvid u mišljenje struke  o poslovima koji se tiču računarstva i automatike.  Doc. dr. sc. Marko Kršulja
Najava gostujućeg predavanja Voditelj...
Predavanje će se održati 09. lipnja 2021. godine s početkom u 18:30 sati.  Poveznica za pristup online predavanju je: https://meet.google.com/vnh-xwyu-vux  Ili birajte: ‪(US) +1 413-296-5186‬ PIN: ‪672 518 958‬#‬‬ Predavanje se organizira u okviru redovne nastave na kolegijima stručne prakse na Tehničkom fakultetu u Puli a pozivaju se i ostali studenti da sudjeluju.  Cilj predavanja je da studenti steknu  uvid u mišljenje struke  o poslovima koji se tiču tehnologije akustike i mjernih uređaja čija je zadaća očuvanje ljudskog zdravlja.   Laboratorij za Akustička mjerenja   Doc. dr. sc. Marko Kršulja 
Najava gostujućeg predavanja prof....
Predavanje će se održati 09. lipnja 2021. godine s početkom u 11 sati.  Poveznica za pristup online predavanju je: https://meet.google.com/rrf-xocv-pap ili ‪(US) +1 443-892-3031‬ PIN: ‪510 657 158‬#‬‬ Predavanje se organizira u okviru redovne nastave na kolegijima stručne prakse na Tehničkom fakultetu u Puli a pozivaju se i ostali studenti da sudjeluju. Cilj predavanja je da studenti steknu  uvid u mišljenje struke  o poslovima koji se tiču tehnologije lijevanja i modeliranja toplinskih postupaka prerade materijala, posebno čelika. Doc. dr. sc. Marko Kršulja 
Orijentacijski dan za studente prve godine održat će se 5. listopada 2020. godine u zgradi FET-a Preradovićeva 1, Dvorana Pula s početkom u 12.30. Tom prilikom studenti će dobiti studentske iskaznice (x-ice i ugovore). Nastava za studente prve godine studija počinje sljedećeg dana, 6. listopada 2020. godine prema rasporedu na mrežnim stranicama.
Nova sveučilišna licenca naglašava posvećenost Sveučilišta kontinuiranom jačanju okruženja za učenje i istraživanje.