Opcije pristupačnosti Pristupačnost

U Ponedjeljak, 08. svibnja 2023. godine studenti 2. godine diplomskog studija Strojarstva na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli posjetili su  postrojenju za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV Cuvi) u Rovinju.Nakon uvodne riječi direktora Odvodnje Rovinj  – Rovigno d.o.o. Ognjena Pulića, studenti su pogledali dokumentarni  film o izvedenim radovima koji se financiraju u sklopu EU projekta na kanalizacijskoj mreži i crpnim stanicama, te radovima na  samom UPOV-u i Postrojenju za solarno sušenje mulja. Obilazak gradilišta po objektima vodila je djelatnica Odvodnje Rovinj – Rovigno d.o.o., Sanja Ivančević, a studenti su, osim opisa načina rada postrojenja, na licu mjesta mogli vidjeti sam proces pročišćavanja u biološkom bazenu, jer je na UPOV-u Cuvi upravo u tijeku 1. faza probnog rada jedne linije biološkog tretmana.

Vrijednost ugovora za izgradnju Postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda  na lokaciji Cuvi čija se izgradnja približava kraju iznosi 134.232.573,00 HRK, dok je ukupna vrijednost EU projekta  258.934.549,94 HRK, od čega 180.339.055,48 HRK čine nepovratna sredstva financirana od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda.

Posjet je organiziran kako bi se studentima u sklopu kolegija  Inženjerstvo zaštite okoliša (227159) omogućio direktan uvid u praktičan primjer dobre prakse.

Zahvaljujemo zaposlenicima  ODVODNJA ROVINJ – ROVIGNO d.o.o., strpljenju i vremenu koje su izdvojili za nas.

Emil Burić

MK

Popis obavijesti