Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Oglasna ploča TFPU-a

Rezultati dopunskih izbora za članove...
Izborno povjerenstvo za provedbu studentskih izbora dana 12. siječnja 2022. godine utvrđuje Rezultate dopunskih izbora za Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Izbori za pet članova Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održani su dana 10. i 11. siječnja 2022. godine putem platforme za tajno glasovanje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Privremeni rezultati natječaja za...
Na temelju članka 11. Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Povjerenstvo za utvrđivanje rezultata natječaja utvrđuje privremenu rang-listu studenata i studentica koji ostvaruju pravo na dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija u akademskoj godini 2021./2022.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom - HRT Centrom Pula, Radio Pula poziva studentice i studente Sveučilišta na audiciju za voditelje, glazbene urednike, glazbene tehničare, rad u marketingu za radijsku emisiju o studentskom životu i aktivnostima sveučilišta ”RADIO X-ICA”. Audicija će se održati dana 12. siječnja 2022. godine s početkom u 10 sati u HRT - Radio Pula, Dalmatinova 4, III. kat (zgrada OTP banke).
Dopunski izbori za članove...
LISTA KANDIDATA U postupku dopunskih izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrila u Puli u akademskoj godini 2021./2022. IZBORNA JEDINICA – SVEUČILIŠTE JURJA DOBRILE Paolo Trani, Filozofski fakultet, 1. godina diplomskog studija Marko Gabrovec, Fakultet informatike u Puli, 2. godina diplomskog studija Dino Glavić, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, 2. godina diplomskog studija
Najava gostujućeg predavanja dr. sc....
U srijedu 15. prosinca 2021. u 12 sati u učionici RV (Rovinjska ulica) održat će se pozvano predavanje na temu " Ortogonalni valići u postupku mjerenja " dr. sc. Miloša Milovanovića sa Matematičkog instituta SANU.  Predavanje se može pratiti putem linka: meet.google.com/kia-mvkq-qev
Raspisuju se dopunski izbori za...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 9. prosinca 2021. godine donio je Odluku o raspisivanju dopunskih izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2021./2022. Izbori za Studentski zbor će se zbog epidemiološke situacije uzrokovane virusom Covid-19 održat dana 10. i 11. siječnja 2022. godine putem poveznice za glasovanje koja će na dan izbora biti dostupna na mrežnim stranicama.
Najava radionice doc. dr. sc. Mihaela...
Radionicu na temu ''Mehatronika'' vodi doc. dr. sc. Mihael Cipek zaposlen na Fakultetu strojarstva i brodogradnje (FSB), Sveučilišta u Zagrebu pri Zavodu za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava  te katedri za strojarsku automatiku gdje drži nastavu iz područja automatike, mehatronike i robotike. Predavanje se organizira u okviru redovne nastave na kolegijima stručne prakse na Tehničkom fakultetu u Puli, a pozivaju se i ostali studenti da sudjeluju.
Najava četiriju radionica doc. dr....
Predavanja se organiziraju u okviru redovne nastave na kolegijima stručne prakse na Tehničkom fakultetu u Puli, a pozivaju se i ostali studenti da sudjeluju. Cilj predavanja je da studenti steknu znanje o rizicima do kojih dolazi pri radu.
Natječaj za dodjelu stipendija...
Natječaj traje od 1. prosinca 2021. godine . Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je dana 1. prosinca 2021. godine raspisao Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2021./2022.  Student se može prijaviti na natječaj putem web obrazaca u nastavku i to u jednoj od dvije kategorije: Prva kategorija : studenti koji po prvi put upisuju prvu godinu studija na prvoj razini studija (preddiplomski studij),  https://forms.gle/GRzV2Juk6tjNgKP49 (prvi upis prve godine studija – preddiplomska razina).
Zbog pogoršane epidemiološke...
Nastavno na trend pogoršanja epidemiološke situacije i eksponencijalni trend širenja u Istarskoj županiji te postojeće znanstveno-nastavne kapacitete Sveučilišta, a u skladu s odlukom Senata ( Odluka o izvođenju nastave u akademskoj godini 2021./2022. od 9. rujna 2021. godine ) s ciljem zaštite zdravlja zaposlenika, studenata i njihovih obitelji rektor je donio Odluku o prelasku na online izvođenje nastave tijekom tjedna od 15. - 19. studenoga 2021. godine. Napominjemo da Odluka vrijedi samo za taj tjedan.
Preuzimanje studentskih iskaznica...
Obavještavaju se studenti da, ukoliko se nalaze na popisima od 13. ili 20. listopada, studentske iskaznice (x-ice) mogu preuzeti u prostorijama SCPU-a (stražnje dvorište Studentskog doma Pula) između 9 i 15 sati, uz predočenje osobne iskaznice. 
Preuzimanje studentskih iskaznica...
Obavještavaju se studenti da, ukoliko se nalaze na popisu u nastavku ove obavijesti, od 14. listopada,  studentske iskaznice (x-ice) mogu preuzeti u prostorijama SCPU-a (stražnje dvorište Studentskog doma Pula) između 9 i 15 sati, uz predočenje osobne iskaznice. 
Odlukom dekana od 8. listopada odobrava se 3. ispitni rok za studente TFPU-a. Dodatni ispitni rok održat će se od 11. do 15. listopada, a mogu se prijaviti i polagati najviše dva ispita.
Poštovani studenti predavanje za razlikovni predmet Matematika održat će se preko e-kolegija Matematika (na koji ste upisani) putem zoom poveznice na Temi 1. izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Poštovani studenti računarstva (i informatike)   temeljem činjenice da slušate isti predmet kao i studenti informatike, Operacijska istraživanja, te da zbog epidemioloških mjera u dvoranu RV u Rovinjskoj stane samo 28 studenata istovremeno, svi su studenti podijeljeni u tri grupe, pri čemu svi studenti računarstva čine jednu grupu. grupa A su studenti informatike čije prezime počinje slovom A do zaključno L.  Grupa B su studenti informatike čije prezime počinje slovom Lj do Ž Grupa C su studenti računarstva. Nastavu u dvorani prati jedna grupa dok preostale dvije prate on-line preko zoom aplikacije u e-učenju predmeta Operacijska istraživanja (šifra 199740) - za informatičare ali i studenti računarstva imaju pristup. - Tema je predavanje 5.10.2021. Danas, 5.10.2021. u dvorani je grupa A, a sljedeći tjedan B, pa C i tako ciklički.   izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić    
Rektorovo obraćanje studentima za...
Stotine mladih talenata poput vas još su prije 3.000 godina upisivali prve studije i kolegije. Kako povijest pamti bilo je to u Indiji, danas Pakistanu, na sveučilištu u Takshashili koje je stoljećima slovilo kao ugledno obrazovno središte i okupljalo izabrane sretnike iz svih dijelova svijeta. U modernom dobu znanje je prividno na dlanu, mogućnost studiranja dana je svima i samim time stvara se dojam da svi mogu završiti studij, bilo koji. Međutim, riječ je o stereotipu koji je jako daleko od istine.
Lista studenata koji ostvaruju pravo...
Slijedom objavljenog Javnog poziva za dodjelu jednokratne financijske pomoći studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli iz područja pogođenih potresima, a nakon razmatranja pristiglih prijava, utvrđeno je da pravo na dodjelu jednokratne financijske pomoći ostvaruju sljedeći studenti:
Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 17. svibnja 2021. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2021. godinu.
Javni poziv za dodjelu jednokratne...
Na temelju Odluke Senata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli od dodjeli jednokratne financijske pomoći studentima, KLASA: 003-08/21-02/31, URBROJ: 380-01-21-1 od dana 26. ožujka 2021. Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli raspisuje Javni poziv za dodjelu jednokratne financijske pomoći studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli iz područja pogođenih potresima Studenti se mogu prijaviti putem sljedeće poveznice: https://forms.gle/23SJ2Ac4i9K8kDV39
Prvi kolokvij iz Matematike II održat će se u ponedjeljak, 26.4.2021. godine s početkom u 10.30 sati (u terminu predavanja) on-line putem preko e-kolegija na Temi 7. (kolegij Matematika II na FIPU) Studenti se trebaju u 10.15 spojiti na zoom poveznicu gdje će biti objašnjen postupak ispita. Sadržaj kolokvija je zaključno s cjeoikupnim gradivom funkcija jedne varijable (dakle gradivo do funkcija dvije varijable) izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Poziv studentima za suradnju na...
Sveučilište traži više studenata za suradnju na projektima online upisa i digitalne referade u periodu proljeće-zima 2021. Sadržaj posla je pomoć u dizajnu i programiranje spomenutih usluga u svrhu stvaranja online studija i bit će plaćen putem studentskog ugovora. Rad će biti grupni, pod vodstvom akademskog i stručnog osoblja.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, u suradnji s Fachhochschule Burgenland GmbH- Eisenstadt iz Austrije, i ove godine organizira  Ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika . Ljetna škola traje 2 tjedna uz raznolik program nastave jezika, kulture, predavanja o hrvatskom i austrijskom gospodarstvu, kulturi i književnosti, interkulturalnim razlikama, učenje u tandemu, terensku nastavu, radionice te izlete i filmske večeri. Nastava jezika izvodi se na različitim razinama te se polaznici raspoređuju na temelju njihova prethodna poznavanja jezika.
Rapisuje se Natječaj za dodjelu...
Raspisuje se Natječaj za dodjelu rektorove nagrade najuspješnijim studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2019./2020. koji su se istaknuli ostvarenim uspjehom na studiju, nastavnim i izvannastavnim aktivnostima i ostvarenim postignućima. Rektorova nagrada dodjeljuje se po jednom studentu svake sastavnice. Natječaj je otvoren do 26. travnja 2021. godine, a prijavu na natječaj mogu podnijeti student osobno ili čelnik sastavnice uz prethodnu suglasnost studenta.
Konačne rang liste dobitnika...
Na temelju članka 11. Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Povjerenstvo za utvrđivanje rezultata natječaja utvrđuje konačnu rang-listu studenata i studentica koji ostvaruju pravo na dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. Konačne rang liste dobitnika stipendija 2020./2021.
Ispit iz predmeta Matematika za informatičare II / Matematika 2 (računarstvo) održat će se 12.4.2021. on-line putem e-učenja na predmetu Matematika za informatičare II (2019/20) šifra predmeta 199566 u 10.00 sati putem ispita na temi 30 Mole se studenti koji će prisustvovati ispitu da se u 9.45 na temi 30 dotičnog predmeta logiraju na BBB. izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Konačni rezultati izbora za članove...
Izborno povjerenstvo za provedbu izbora za Studentski zbor dana 6. travnja 2021. godine utvrdilo je Konačne rezultate izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta.  
Izbori za članove Studentskog zbora
LISTA KANDIDATA u postupku izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u ak.god. 2020./2021 IZBORNA JEDINICA – TEHNIČKI FAKULTET MATEO SLIVAR, 1999., Tehnički fakultet, diplomski studij Strojarstva, I. godina MATEJA KURILIĆ, 1996., Tehnički fakultet, preddiplomski studij Računarstva, II. godina Prigovor na postupak kandidiranja i listu kandidata izjavljuje se u pisanom obliku, elektroničkim putem u roku od jednog dana od dana objave liste kandidata putem adrese elektroničke pošte. Prigovore možete dostaviti na  povjerenstvo.za.prigovore@unipu.hr .
Nastava ljetnog semestra započinje u ponedjeljak 1. ožujka 2021. godine, a do daljnjeg održavat će se online.
Poštovani studenti   nastava iz kolegija Matematika II počinje 1.3.2021. u 10.30 sati putem zoom poveznice na Temi 1, e-kolegija Matematika 2 (215227) Fakulteta informatike. Naime, studenti Informatike i Računarstva slušaju zajedno. Ako imate problema s pristupom molim kontaktiraje me mailom na vbolj@unipu.hr Do daljnjih obavijesti nastava se izvodi on-line. izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Raspisuju se izbori za članove...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 26. veljače 2021. godine donio je Odluku o raspisivanju izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2020./2021. Izbori za Studentski zbor će se zbog epidemiološke situacije uzrokovane virusom Covid-19 održat dana 29. i 30. ožujka 2021. godine putem poveznice za glasovanje koja će na dan izbora biti dostupna na mrežnim stranicama.
Mole se studenti koji misle pristupiti ispitu iz kolegija Matematika za informatičare II/Matematika II za računarstvo na roku 22.2.2021. da se mailom jave predmetnom nastavniku na mail vbolj@unipu.hr   izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Natječaj za mobilnost studenata u...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dana 17. veljače 2021. godine raspisuje Natječaj za dodjelu financijskih potpora i mobilnost studenta na visokoškolskim institucijama u svrhu stručne prakse u okviru programa Erasmus+. Prijave na natječaj se primaju do popunjena mjesta prema redoslijedu zaprimanja prijava.  NAPOMENA : Prije samog početka ispunjavanja prijavnog obrasca, svaki kandidat more imati Google račun. Potrebno je pažljivo pročitati tekst natječaja i nabaviti sve tražene dokumente u odgovarajućem formatu.  Tekst Natječaja te vezane dokumente preuzmite u nastavku: Natječaj_1_stručna praksa 2020.pdf 
Dopuna i izmjena drugom natječaju za...
Sveučilište dana 16. veljače 2021. raspisuje Dopunu i izmjenu drugom natječaju za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za ljetni semestar akademske godine 2020./2021. Na Natječaj se mogu prijaviti studenti Sveučilišta koji svoju mobilnost planiraju realizirati u zimskom semestru akademske godine 2021./2022., odnosno tijekom cijele akademske godine (zimski i/ili ljetni semestar) 2021./2022.
Natječaj za dodjelu stipendija...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je dana 15. veljače 2021. godine raspisao Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2020./2021.  Student se može prijaviti na natječaj putem obrazaca u nastavku i to u jednoj od dvije kategorije:
Poštovani studenti, ispit iz kolegija Matematika za informatičare II, te Matematika 2 za računarstvo  održat će se on-line dana 8.2.2021. s početkom u 10.00 sati preko e-učenja kolegija Matematika za informatičare II, Tema 29 (kolegij je u e-učenju naveden pod kolegije 2019/20). Molim da se studenti koji će pristupiti ispitu 10 min ranije uključe preko BBB platforme. izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Prijevoz za studente s invaliditetom
Rok: 30. lipnja 2021. Objava Odluke o visini iznosa novčane potpore za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za akademsku godinu 2020./2021. uza zahtjeve za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za akademsku godinu 2020./2021. Na temelju članka 7. stavka 1. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom (Narodne novine, broj 23/15), ministar znanosti i obrazovanja donosi Odluku o visini iznosa novčane potpore za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za akademsku godinu 2020./2021. uza zahtjeve za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za akademsku godinu 2020./2021.
Natječaj za dodjelu stipendija...
Raspisuje se Natječaj za dodjelu stipendija studentima s invaliditetom Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2020./2021. Stipendije se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: Prva kategorija – studenti koji upisuju prvu godinu studija na prvoj razini studija (dvije stipendije) i  Druga kategorija – studenti viših godina studija na obje razine studija te studenti koji upisuju prvu godinu druge razine studija (tri stipendije).
Webinar "Budućnost (ni)je online: osiguravanje kvalitete online studija" održan je 18. prosinca 2020. godine u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Cilj mu je bio otvoriti raspravu o osiguravanju kvalitete online studijskih programa te ukazati na razliku između takvog oblika studija i hitne online nastave tijekom izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19.
Natjecanje timova studenata sastoji se od rješavanja 8-12 zadataka unutar 5 sati . Dozvoljeni programski jezici su Python, C/C++ i Java na Linux platformi. Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju, timovi će u natjecanju moći sudjelovati od kuće pod pretpostavkom da sva tri člana tima mogu koristiti samo jedno računalo za rješavanje zadataka odnosno sva se tri člana u vrijeme natjecanja moraju nalaziti na istoj lokaciji. Svi zainteresirani timovi se trebaju najkasnije do petka, 20. studenog 2020. prijaviti, tako da za svakog člana tima pošalju podatke: - ime i prezime - broj telefona - e-mail - godina rođenja - godina početka studiranja - naziv studija, fakultet, sveučilište na adresu tihomir.orehovacki@unipu.hr Da bi se natjecanje održalo na sveučilišnoj razini, na isto trebaju biti prijavljena minimalno dva tročlana tima. Tim koji ostvari najbolji rezultat će ostvariti pravo sudjelovanja na CERC natjecanju koje bi se ožujku sljedeće godine trebalo održati u Pragu . Planirani datum natjecanja je subota, 28.11.2020.
Predavanje će se održati online prema rasporedu 28. listopada 2020. u 17 sati preko platforme BigBlueButton. Poslani su pozivi putem emaila i postavljena je poveznica na online predavanja na e-ucenju. Studenti koji nisu dobili email poziv i ne mogu pristuputi e-ucenju trebaju se javiti na  damir.karabaic@unipu.hr .
Predavanje će se održati online 28. listopada 2020. u 18:30 sati preko platforme BigBlueButton. Poslani su pozivi putem emaila i postavljena je poveznica na online predavanja na e-učenju. Studenti koji nisu dobili email poziv i ne mogu pristuputi e-ucenju trebaju se javiti na  damir.karabaic@unipu.hr .
Predavanja za  izvanredne  studente održati će se prema dolje navedenim datumima u terminu od  17:00h - 19:10h  u učionici  Rinf  (Rovinjska 14). Datumi:   19.10 26.10.  16.11. 7.12. 11.1. Napomena: starije objave termina i dvorane također su ažurirane.
Od četvrtka, 15. listopada 2020. godine, predavanja će se održavati u terminu od 14:00 do 15:25 sati. izv. prof. dr. sc. Tihomir Orehovački
Kako još svi studenti nemaju pristup e-učenju ponavljam ovdje obavijesti s e-učenja. Predavanja - izvanredni studenti Predavanja za  izvanredne  studente održati će se prema dolje navedenim datumima u terminu od  17:00h - 19:10h  u učionici  Rinf  (Rovinjska 14). Datumi: 19.10 26.10.  16.11. 7.12. 11.1.  
Obavještavaju se studenti 1. godine da se vježbe iz Programiranja  neće održati ovaj tjedan. Vježbe će se, počevši od sljedećeg tjedna održavati prema rasporedu i grupama koje će biti objavljene naknadno na e-učenju . Studenti su za predavanja  podjeljeni u više grupa (po  prezimenima ). Grupe će se tjedno izmjenjivati te će samo jedna grupa slušati predavanje u učionici , dok će ostali studenti (grupe) pratiti nastavu preko videokonferencije (koja će se i snimati), čija će poveznica biti objavljena na e-učenju . Grupa koja sluša predavanje online može postaviti pitanje ili komentirati putem videokonferencijske sesije i to, ili slanjem poruke (chat), ili uključivanjem mikrofona.   Popis grupa ([x, y] -> sva prezimena između x i y uključujući x i y) 1. grupa: [A - Drglin] 2. grupa: [Dudaković, Kovač] 3. grupa: [Krce, Moslavac] 4. grupa: [Muller, Srdelić] 5. grupa: [Stašić, Ž]   Na prvo predavanje (čet 8.10.2020.) dolazi 1. grupa, na drugo predavanje dolazi 2. grupa.... na šesto predavanje ponovno dolazi 1. grupa itd.  Izvanredni studenti su dobrodošli prisustvovati predavanjima zajedno s redovnim studentima. Kako će se predavanja snimati, izvanredni studenti koji ne mogu u redovnom (jutarnjem) terminu pratiti predavanja, moći će naknadno pogledati snimku predavanja.
Prema objavljenom rasporedu, u petak 2.10. počinje nastava na kolegiju Računarske metode, u okviru Razlikovnog programa za upis na diplomski studij Strojarstvo. Nastava će počinjati u 16:00h na datume 2., 5., 7., 9. i 12.10. i to online, preko BigBlueButton sustava. Pozivnice i link na video sastanak su poslane putem emaila. Ukoliko netko nije dobio poziv, molim da se javi na damir.karabaic@unipu.hr  
Sveučilište dana 1. listopada 2020. raspisuje Drugi natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za ljetni semestar akademske godine 2020./2021. Svrha boravka na inozemnoj visokoškolskoj instituciji može biti studijski boravak koji podrazumijeva slušanje kolegija i polaganje ispita. Za vrijeme mobilnosti, student je obavezan upisati minimalno 25 ECTS bodova po semestru, kako je definirano Pravilnikom o međunarodnoj mobilnosti Sveučilišta.  
Pismeni dio ispita iz kolegija Matematika za informatičare 2 / Matematika 2 računarstvo održat će se u ponedjeljak 28.9.2020. putem BBB platforme na stranicama e-kolegija Matematika za informatičare 2, na način kao.  i na prijašnjim rokovima, s početkom u 11.00 sati. Mole se studenti koji pristupaju ispitu da se u 11.00 sati uključe u BBB sesiju Ispit 28.9.2020. na Temi 28 kolegija Matematika za informatičare   izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Rezultati ispita
Nastava iz kolegija Matematika (razlikovni program) održat će se 16.9.2020. s početkom u 16.00 sati putem on-line platforme BBB koristeći link koji ste dobili ranijim mailom. Ukoliko netko nije dobio mail molim da mi se javi na mail vbolj@unipu.hr   izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Poštovani, pismeni dio ispita održat će se 17.9.2020. s početkom u 11.00 sati putem e-kolegija Matematika za informatičare 2, on-line kao i do sada. Molim da se u 11.00 sati logirate na BBB sesiju u Temi 27 radi objašnjenja postupka ispita. Ispit će biti aktivan od 11.10   izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Nastava iz kolegija Matematika (razlikovni program) održat će se 14.9.2020. s početkom u 16.00 sati putem on-line platforme BBB koristeći link koji ste dobili mailom. Ukoliko netko nije dobio mail molim da mi se javi na mail vbolj@unipu.hr   izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Ispit iz Matematike za informatičare 2 /Matematika 2 za računarstvo održat će se 3.9.2020. s početkom u 11.00 sati na e-kolegiju Matematika za informatičare 2, Tema 26. Studenti neka se u 11.00 sati logiraju na BBB sesiju "Obavijest o ispitu", (u Temi 26) a od 11.10 bit će dostupan ispit i to 3 vrste, oni koji pišu samo prvi dio, oni koji pišu samo drugi dio, te oni koji pišu cjelokupan ispit. Nakon što napravite download ispita, u predviđenom vremenu rješavate zadatke ili na papiru (ili direktno un ispit što može biti problem zbog matematičkog editora), te ako ste rješavali na papiru, slikajte i napravite upload slika rješenja, ili u ispitu ili u predavanju zadaća.
Pismeni dio ispita iz kolegija Matematika 2 - računarstvo, održat će se on-line putem BBB platforme na stranici e-kolegija kao i u prijašnjim slučajevima. Valter Boljunčić
Studenti se upisuju putem Studomata , ali tek kada polože sve planirane kolegije, jer datumom upisa sustav izrađuje račun temeljem nepoloženih ECTS bodova (do trenutka upisa).       ×      
Vlada Japana raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za dvogodišnje (poslije)diplomske istraživačke studije hrvatskim studentima u četiri studijska programa za studije na japanskim sveučilištima i visokim školama, koji počinju u akademskoj godini 2021. Natječaj se realizira u skladu sa MEXT programom stipendiranja (MEXT – Ministarstvo kulture, sporta, obrazovanja, tehnologije i znanosti). Do sada je više od 70 studenata iz Hrvatske primilo stipendije japanske vlade, te se u sklopu MEXT programa školovalo u Japanu.
Nekolicina studenata se obratila sa zamolbom za upis na kolegij radi pristupa e-učenju. No, tih studenata nemam na popisu i potrebno je da se u ponedjeljak ujutro jave ISVU službi za upis na kolegij budući da ako to ne učine nemaju pristup ispitu koji je on-line preko e-učenja.
Pismeni dio ispita iz kolegija Matematika za informatičare II/Matematika II održat će se u ponedjeljak 15.6.2020. s početkom u 11.00 sati putem on-line platforme na e-učenju (kao i kolokviji do sada).  Svi studenti koji žele pisati ispit na taj termin (ili nisu kolokvirali ili pak žele veću ocjenu) neka prisustvuju ispitu bez obzira da li su ga prijavili (jer prijave za taj termin više nisu moguće). Dakle,  kako je vrijeme za prijavu isteklo, a studenti s Tehničkog odjela nisu imali unijet datum 15.6.2020., za Matematiku 2 , a i studenti koji su s Fakulteta informatike ako nisu prijavili taj ispit više to ne mogu za datum 15.6.2020,  svejedno mogu izaći na pismeni dio ispita, na usmeni dio ispita, te poslati mi zahtjev za upisom ocjene ako se s njom slažu.  Ja ću naknadno s ISVU službom dogovoriti prijavu studenata.
Prema najavi, popravni drugi kolokvij održat će se u srijedu, 10.6.2020. s početkom u 9.30 sati putem platforme e-učenja, Tema 19 izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Obavijest o provođenju ankete za...
Poštovane studentice i studenti, zbog izvanrednih okolnosti nastalih uslijed pandemijske situacije u kojoj se izravna kontaktna nastava u iznimno kratkom roku izmjestila u online okruženje, Ured za strateško planiranje i osiguravanje kvalitete Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli pripremio je upitnik sa ciljem prikupljanja studentskog iskustva u praćenju nastave na daljinu. Putem e-maila dobit ćete poveznicu na anketu koja će biti dostupna od 2. lipnja do 10. lipnja. Vaši odgovori na pitanja strogo su povjerljivi i anonimni, a prikupljeni podaci koristit će se isključivo za analizu i interpretaciju rezultata istraživanja te unaprjeđenja ovakvih oblika nastave u budućnosti.
Sveučilišni računski i informacijski centar u Puli objavljuje upute i poveznice na članke s temama najčešće postavljanih upita studenata vezano za korištenje i unaprjeđenje usluge kao i prebacivanja elektroničke pošte na Google Suite for Education. 
Nastava (on-line preko e-učenja) iz kolegija Matematika  2 održat će se 18.5.2020. od 12.30 sati, umjesto od 10.00 sati.   izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Sveučilišna knjižnica u Puli će do daljnjeg pružati isključivo usluge posudbe i povrata građe te upisa novih korisnika. Rad u čitaonicama neće biti moguć. Od 11. svibnja Knjižnica će raditi od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati, sa stankom za dezinfekciju prostora od 13 do 14 sati, te subotom od 8 do 13 sati. 
Ispravak kolokvija iz predmeta Matematika 2 održat će se u ponedjeljak, 11.5.2020. s početkom u 13.00 sati na analogan način kako je bilo i pisanje prvoga kolokvija (preko e-učenja, te vraćanje ispitnih zadataka ili pdf ili slika, ali u jednom dokumentu redosljedom kako idu, i to uploadanjem)   izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Obavještavaju se studenti da se uz odobrenje Ureda za istraživanje, umjetnost i projekte Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli provodi istraživanje akademske prilagodbe studenata na našem Sveučilištu pa će putem službenog e-maila studenti primiti poziv s web adresom za ispunjavanje online upitnika.
Prvi kolokvija iz predmeta Matematika  2 održat će se, kako je i rečeno nan satu, u ponedjeljak 20.4.2020. s početkom u 10.00 sati. Stucdenti se trebaju logirati na e-učenje (kao i do sada na Matematika za informatičare 2) gdje će dobiti daljnje obavijesti. Kolokvij će imati 4 zadatka,  - 1.zadatak - limes niza (15 bodova) - 2.zadatak - funkcije (inverz, područje definicije, kompozicija i drugo) (15 Bodova) -3.zadatak - funkcije jedne varijable- tok funkcije, ekstremi, infleksija., limes, asimptote i drugo.  (40 bodova) -4-zadatak - funkcije dvije varijable - ekstremi (30 bodova)   Ispit se piše 1.30 minuta, nalpn čega studenti ili slikaju ispit i pošalju na mail vbolj@unipu.hr ili uploadju preko e-učenja ali i preko maila pošalju pdf dokument.   izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Vježbe iz Matematike  II oidržat će se u srijedu, 15.4.2020. s početlpm u 9.30 sati on-line nastavom preko BBB u e-kolegiju MATEMATIKA ZA INFORMATIČARE II   izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Svi studenti našeg Sveučilišta od danas imaju mogućnost korištenja aplikacija iz alata Google Suite . Prije svega Google Suite koristimo za primanje i slanje e-pošte, vođenje dijeljenih i osobnih kalendara, e-učenje i grupni rad. Svim studentima omogućeno je korištenje e-pošte na domeni student.unipu.hr, a koristi se za svu službenu komunikaciju unutar Sveučilišta. Studenti su dužni, u komunikaciji s nastavnicima i službama Sveučilišta, koristiti se računom e-pošte na domeni student.unipu.hr, a nastavnici i djelatnici nisu dužni uzimati u obzir poruke poslane s drugih adresa e-pošte. Sve obavijesti uprava Sveučilišta i sastavnica Sveučilišta, odnosno zajedničkih službi, dostavljat će se na adrese studenata na domeni student.unipu.hr.
Sveučilišna knjižnica u Puli javlja kako će osigurati posudbu neophodne građe koja nije online dostupna na način da se ista naručuje putem e-pošte (skpu@unipu.hr). Građu je moguće preuzeti od 11 do 13 sati na način da korisnik pozvoni na glavnom ulazu u zgradu knjižnice za (beskontaktno) preuzimanje građe na ulazu.
Nastava će se odvijati on line prema rasporedu, ponedjeljak 10.00 do 12.25. Dana 23.3.2020. uključite se na BigBlueButton Tema 6 on line Neki od PPT slideova su mi na temi 5.   izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Povjerenstvo za provedbu Natječaja za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa utvrdilo je Konačnu rang listu studenata i studentica koji ostvaruju pravo na jednokratnu potporu (pomoć) zbog slabijeg socio-ekonomskog statusa.  
On line nastava iz kolegija Matematika 2 održavat će se u vremenu predavanja, ponedjeljkom od 10.00 do 12.25. Studenti računarstva dodani su na predmet Matematika za informatičare 2, te se logirajte e-učenjem na taj kolegij. U temi 5 biti će startana aplikacija BigBlueButton pored koje će pisati on line. Klikom na ikonu uključite se u prezentaciju. Ja kao moderator imam popis uključenih. Za vrijeme prezentacije bit će uključivanja više PPT, ali možete postavljati pitanja bilo na chat ili govorom (ako je mikrofon iuključen) ili mail na vbolj@unipu.hr. Nadam se da će funkcionirati  (radim na iPadu pa nisam siguran u kojoj mjeri je software prilagođen), no ako se pojave problemi riješit će se u hodu   izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Poštovani studenti, s obzirom na novonastalu situaciju nastava će se održavati online. Ovisno o specifičnostima kolegija i gradiva dio nastave održavat će se putem online emitiranja (u terminima dosadašnjeg rasporeda) dok će ostala nastava biti asinhrona tj. materijali će biti postavljeni na sustav e-učenja , a dodatne konzultacije će se odvijati i putem e-maila. Ispiti, kolokviji i sl. se odgađaju do daljnjeg. Svaki će nastavnik svoje studente e-mailom obavijestiti o terminima i načinu održavanja e-nastave .
Sukladno obavijesti uprave Sveučilišta da će se, uslijed nastale epidemiološke situacije, od ponedjeljka 16. ožujka nastava izvoditi na daljinu molimo sve studente i nastavnike da provjere radi li im ispravno osobni AAI@EduHr korisnički račun. 
Uprava Sveučilišta obavještava sve studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli da uslijed nastale epidemiološke situacije od četvrtka 12. ožujka 2020. ne dolaze na planiranu nastavu. Od ponedjeljka, 16. ožujka, nastava će se izvoditi na daljinu sukladno daljnjim obavijestima.     ×      
Poslovni dnevnik već tradicionalno putem društveno odgovornog projekta “Iskustvo zlata vrijedi” spaja partnere poslodavce sa studentima s invaliditetom i studentima slabijega materijalnog statusa, s ciljem omogućavanja prakse radi lakšeg zapošljavanja u budućnosti. Do sada je kroz projekt omogućena radna praksa za više od 100 studenata s invaliditetom te studenata slabijega materijalnog statusa.
Sveučilište dana 6. ožujka 2020. raspisuje Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za akademsku godinu 2020./2021. Svrha boravka na inozemnoj visokoškolskoj instituciji može biti studijski boravak koji podrazumijeva slušanje kolegija i polaganje ispita. Za vrijeme mobilnosti student je obavezan upisati minimalno 25 ECTS bodova po semestru, kako je definirano Pravilnikom o međunarodnoj mobilnosti Sveučilišta.
Raspisuje se Natječaj za dodjelu rektorove nagrade najuspješnijim studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2018./2019. koji su se istaknuli ostvarenim uspjehom na studiju, nastavnim i izvannastavnim aktivnostima i ostvarenim postignućima. Rektorova nagrada dodjeljuje se po jednom studentu svake sastavnice. Nagrade uručuje rektor na svečanosti u povodu Dana Sveučilišta (Dies Academicus). Natječaj je otvoren do 18. ožujka 2020. godine, a prijavu na natječaj mogu podnijeti student osobno ili čelnik sastavnice uz prethodnu suglasnost studenta.
Korejski institut za znanost i tehnologiju (KIST) nudi stipendije za šestomjesečno stažiranje (pripremni program) za izvrsne kandidate koji se u proljetnom semestru 2021. godine namjeravaju upisati na diplomski ili poslijediplomski studij na KIST-u. Ovaj program stažiranja pomaže izvrsnim studentima da prije početka diplomskog/poslijediplomskog programa na KIST-u steknu iskustva u nekoliko specifičnih srodnih istraživačkih područja i laboratorija. Rok za prijavu je 27. ožujka 2020. godine.
Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 25. veljače 2020. godine raspisuje Natječaj za sufinanciranje troškova prijevoza studenata polaznika međunarodnih programa mobilnosti ERASMUS + i CEEPUS.
Raspored grupa  za  vježbe  iz kolegija  Multimedijalni sustavi  za studente 1. godine preddiplomskih studija Informatike (FIPU), Računarstva (OTS) i Poslovne informatike (FET) prema prvom slovu prezimena:   GRUPA 1 Utorak, 11:40-13:15 (dvorana Rinfo, Rovinjska 14): Informatika:   A - K  Poslovna informatika:  A - G Računarstvo:  A - K   GRUPA 2 Utorak, 13:15-14:40 (dvorana Rinfo, Rovinjska 14): Informatika:   L - Ž  Poslovna informatika:  K - Š Računarstvo:  L - Ž
LEAP Summit jedna je od najvećih međunarodnih konferencija za mlade u Europi. U 2020. okupiti će preko 3.000 sudionika iz 40+ zemalja te preko 80 stručnih predavača iz cijelog svijeta. U 2020. godini LEAP obilježava 5. obljetnicu, a održati će se od 26.-27. ožujka u Zagrebu. Fokus konferencije je na multidisciplinarne teme vezane uz poduzetništvo, digitalne tehnologije, održivi razvoj i ekologiju, Europsku uniju, moderne trendove i inovacije te inspirativne priče.
Na temelju članka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 2. Odluke o kriterijima za utvrđivanje slabijeg socio-ekonomskog statusa studenata koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli (KLASA: 003-08/16-02/09, URBROJ: 380-01-16-1, od 19. veljače 2016. godine i KLASA: 003-08/16-02/09, URBROJ: 380-01-18-2 od 28. veljače 2018. godine) rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 11. veljače 2020. godine raspisao je Natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog  statusa koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, u suradnji s Fachhochschule Burgenland GmbH- Eisenstadt iz Austrije, i ove godine organizira Ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika.
Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 21. siječnja 2020. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti.
Od petka, 17. siječnja 2020. godine Ured za studente i obrazovne programe radi prema novom radnom vremenu.
EURES Hrvatska u suradnji s njemačkom službom za zapošljavanje, uredom u Kölnu (Bundesagentur für Arbeit, Agentur für Arbeit Köln) otvara poziv inozemnim  studentima/studenticama, zainteresiranima za zapošljavanje u SR Njemačkoj  do najviše 3 mjeseca u kalendarskoj godini tijekom ljetnih praznika.
Izrada studentskih iskaznica (x-ica)
Studenti prvih godina preddiplomskih i diplomskih studija koji se nisu slikali za studentske iskaznice (x-ice) molimo da dođu u Ured za studente i obrazovne programe, suteren zgrade FET-a, Preradovićeva 1, soba 8.  
Sveučilište dana 8. studenog 2019. godine raspisuje Drugi natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za ljetni semestar akademske godine 2019./2020. Svrha boravka na inozemnoj visokoškolskoj instituciji može biti studijski boravak koji podrazumijeva slušanje kolegija i polaganje ispita.
Sportske aktivnosti za studente Sveučilišta u zimskom semestru 2019./2020. godine održavaju se u sportskoj dvorani u Ronjgovoj 1 prema sljedećem rasporedu:
Mijenja se  podjela i raspored grupa  za  vježbe  iz kolegija  Programiranje,  kako slijedi:  
Preuzimanje studentskih iskaznica...
Obavještavaju se studenti da, od srijede 16. listopada,  studentske iskaznice (x-ice) mogu preuzeti u zgradi Sveučilišta, Ronjgova 1 (prvi kat desno, soba. 16 b) u vremenu od 8.30 do 10 sati te od 11 do 12 sati, uz predočenje osobne iskaznice. 
Kako dobiti elektronički identitet u...
Svi studenti koji su upisani na studije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli imaju pravo na AAI@EduHr korisnički račun za korištenje sveučilišnih online usluga. U nastavku pročitajte kratke upute za preuzimanje podataka za pristup računu i ne zaboravite odmah promijeniti lozinku!  
Senat Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je na svojoj 27. sjednici održanoj dana 30. rujna 2019. godine donio Pravilnik o izmjenama Pravilnika o studiranju. Novom izmjenom uklonjena je odredba koja je propisivala da status studenta traje dvostruko dulje od propisanog vremena trajanja studija i uvedena nova odredba kojom je regulirano da status studenta traje do prestanka izvođenja studijskog programa.
Na Odjelu za tehničke studije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2018./2019. promovirani su sljedeći prvostupnici inženjeri strojarstva:
Obavještavaju se studenti da se ispiti kolegija Matematika 1 i Matematika 2 neće održati danas (kako je planirano) već se odgađaju za četvrtak 26. rujna u 8 sati ujutro.
EUROSTUDENT VII je najveće europsko istraživanje o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja, a provodi se u više od 30 zemalja Europe.
Pozivamo da nam se pridružite kao sudionik te u ugodnoj i kreativnoj atmosferi steknete nova poznanstva i prilike za suradnju. MoodleMoot Hrvatska 2019. održat će se u petak 7. lipnja 2019. u prostorijama Sveučilišnog računskog centra Srce. Deveti Moodlemoot Hrvatska organiziraju Centar za e-učenje Srca i Centar potpore e-učenju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
U srijedu 29. svibnja 2019. godine, u Hotelu Histria u Puli, održati će se radionica na temu društvenih inovacija odnosno društvenog inoviranja. Na radionicu su pozvani članovi akademske zajednice, predstavnici različitih ustanova, udruga, institucija, jedinica lokalne i regionalne samouprave - da sudjeluju i daju svoj doprinos, ali i upoznaju metodu Design thinking i temu društvenih inovacija.
Veleposlanstvo Japana raspisalo je u ime japanskog Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomski i diplomski (istraživački) studij te stručne studije na visokim školama u Japanu. Stipendije se dodjeljuju za početak studija u Japanu u akademskoj godini 2020./2021.
Pravo na podnošenje zahtjeva za financiranje studentskih aktivnosti/projekta/programa imaju: Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, sve studentske udruge koje su upisane u Upisnik studentskih udruga Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli odnosno studentske udruge uključujući i alumni udruge koje djeluju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, a registrirane su kod drugih nadležnih ustanova. Skupine studenata ili studenti pojedinačno mogu podnijeti zahtjev u okviru zahtjeva Studentskog zbora Sveučilišta. Isti podnositelj može podnijeti više zahtjeva ali svaki na posebnom obrascu. Zahtjevi moraju ispunjavati kriterije za dodjelu sredstava te način vrednovanja studentskih projekata (kriteriji su objavljeni na web stranici Centra u sklopu poziva).
Ovim putem obavještavamo studente da se rok za prijavu na Erasmus+ natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka za akademsku godinu 2019./2020. produljuje do 15. svibnja 2019. godine. 
ESN – Erasmus Student Network Hrvatska organizira godišnji skup svih sekcija i predstavnika u uvali Scott u Kraljevici. Skup će biti održan od 3. do 5. svibnja 2019. godine. Na skupu će se predstaviti sve dosadašnje sekcije, njihov rad i uloga ESN-a u visokoškolskim ustanovama koje su dio Erasmus+ programa.
Zbog malog broja zaprimljenih prijava za Erasmus+ natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka za akademsku godinu 2019./2020., natječaj se  produljuje do 30. travnja 2019. godine.
Zbog velikog broja zainteresiranih studenata, CMG Hrvatska ponovno će održati radionice na teme „Pisanje CV-a“ i „Tips & tricks tijekom selekcijskog procesa“. Predavačice s višegodišnjim iskustvom u više segmenata HR-a, s naglaskom na recruitmentu su Vinka Scotti (People&Culture Specialist) i Martina Antonelić (People&Culture Specialist). Radionice će se održati u utorak 9. travnja 2019. u 10 sati u zgradi Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Stanici 50.
Natječaj za mobilnost studenata u...
Sveučilište dana 7.3.2019. raspisuje Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za akademsku godinu 2019./2020. Svrha boravka na inozemnoj visokoškolskoj instituciji može biti studijski boravak koji podrazumijeva slušanje kolegija i polaganje ispita. Za vrijeme mobilnosti student je obavezan upisati minimalno 25 ECTS bodova po semestru, kako je definirano Pravilnikom o međunarodnoj mobilnosti Sveučilišta. Prijave na natječaj primaju se zaključno do 8.4.2019. godine, a tekst Natječaja te vezane dokumente preuzmite u nastavku. 
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dana 14. veljače 2019. godine raspisuje Natječaj za dodjelu financijskih potpora i mobilnost studenta na visokoškolskim institucijama u svrhu stručne prakse u okviru programa Erasmus+. Prijave na natječaj se primaju do popunjena mjesta. Tekst Natječaja te vezane dokumente preuzmite u nastavku...  
Pozivaju se zainteresirani studenti da se prijave na 7th Maltepe University International Student Congress (ICNTE). Od 2013. godine ICNTE okuplja studente iz raznih dijelova svijeta i pruža im priliku da predstave svoja istraživanja, stavove i ideje o važnim temama u strojarstvu. Izlagači će se sastojati od grupe studenata preddiplomske, diplomske i doktorske razine studija. Svaki će sudionik predstaviti minimalno jedno vlastito istraživanje, članak ili rad na zadanu temu. 
Ispiti kolegija Matematika 1 i Matematika 2 održavaju se u ponedjeljak 4. veljače u 18 sati u dvorani 404.
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 28. siječnja 2019. godine raspisuje natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Mjera kroz koju se olakšava pristup studijima studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa u akademskoj godini 2018./2019. je jednokratna potpora (pomoć) studentima. Odluku o provedenom natječaju i dodjeli jednokratne potpore (pomoći) donosi rektor Sveučilišta. Iznos jednokratne potpore (pomoći) po studentu iznosi: 4.000,00 kuna. Broj jednokratnih potpora (pomoći): 15.
Na temelju članaka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 11. Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (KLASA: 003-08/14-01/01-01, URBROJ: 380-01-01-18-4 od 21. veljače 2018. godine), rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 14. siječnja 2019. godine raspisuje Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2018./2019.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će tijekom akademske godine 2018./2019. organizirati potporu studentima s motoričkim poremećajima na Sveučilištu, a pomoću studenta – asistenta u nastavi. Za odabir asistenata u nastavi, ovisno o broju studenata s motoričkim poremećajima, Sveučilište će raspisati natječaj koji će biti dostupan na službenim sveučilišnim mrežnim stranicama najkasnije početkom prosinca. Potpora za studente s motoričkim poremećajima (60% i više) može uključivati potporu pri kretanju (odlazak i dolazak na fakultet te kretanje po prostoru, rješavanje administrativnih procedura, nabavu literature, fotokopiranje) te pomoć u praćenju nastave, a sve u skladu s unaprijed definiranim potrebama studenata s invaliditetom.   ured@unipu.hr
Ministarstvo znanosti i obrazovanja u svrhu provedbe dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2018./2019. uputilo je svim redovitim studentima studijskih programa u STEM područjima znanosti obavijest s uputama za provjeru podataka na njihove adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu  AAI@EduHr .
U svrhu zabave i rekreacije od 9. studenog počinje grupa za grčke narodne plesove koja će se održavati petkom od 15 do 17 sati u sportskoj dvorani Sveučilišta u Ronjgovoj 1. Dobrodošli su kako djelatnici Sveučilišta tako i studenti...
Sveučilište dana 23.10.2018. raspisuje Natječaj za dodjelu financijskih potpora i mobilnost na visokoškolskim institucijama za ljetni semestar akademske godine 2018./2019. Svrha boravka na inozemnoj visokoškolskoj instituciji može biti studijski boravak koji podrazumijeva slušanje kolegija i polaganje ispita. Za vrijeme mobilnosti student je obavezan upisati minimalno 25 ECTS bodova po semestru, kako je definirano Pravilnikom o međunarodnoj mobilnosti Sveučilišta. Prijave na natječaj se primaju zaključno do 20.11.2018. godine, a tekst Natječaja te vezane dokumente preuzmite u nastavku.
Zahtjevi za obročnom otplatom školarine prilikom upisa u akademsku godinu 2018./2019. mogu se podnijeti do zaključno 22. listopada 2018. godine. Zahtjev podneseni nakon navedenog roka će se odbacivati kao nepravodobni.    
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli pretplatilo se na ProQuest baze podataka Health Research Premium Collection, SciTech Premium Collection i Social Science Premium Collection, a radi korištenja prilikom pisanja stručnih i znanstvenih radova te provođenja istraživanja. Za kvalitetniju upotrebu baza organiziran je web trening ( webinar ), a održat će 17. listopada 2018. godine od 11 do 12 sati.
Sportske aktivnosti za studente Sveučilišta u zimskom semestru 2018./2019. godine održavaju se u sportskoj dvorani u Ronjgovoj 1 prema sljedećem rasporedu:
Djelatnici Ureda za studente i obrazovne programe korisnicima neće biti dostupni u srijedu, 3.10. i četvrtak, 4.10. zbog upisa studenata u 1. godinu diplomskih studija te u srijedu, 10.10.2018. godine zbog upisa studenata u 1. godinu preddiplomskih studija u 3. upisnom roku.
Upis ocjena te usmeni ispit održat će se u petak, 20.7.018. s početkom u 8.00 sati u kabinetu predmetnog nastavnika, Preradovićeva 1/1   izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Usmeni ispit i upis ocjena  iz kolegija Matematika 1 i Matematika 2 održat će se u utorak 17.7.2018. s početkom u 9.00 sati u kabinetu predmetnog nastavnika, Preradovićeva 1/1. izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić    
Ispit iz Osnova poduzetništva održat će se u ponedjeljak, 02.07., u dvorani 302 u 16:00h (umjesto u petak, 29.06.).  izv. prof. dr. sc. Violeta Šugar
Rezultati drugog kolokvija te ukupni bodovi iz kolegija Matematika 2.  Pismeni ispit iz kolegija Matematika 1 te Matematika 2 (za studente koji pišu ispit) je u ponedjeljak 18.6.2018. u 17.00 sati (dvorana 302. Usmeni ispit kao i upis ocjena održat će se u tjednu nakon 18.6. izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić    
Usmeni dio ispita te upis ocjena održat će se u ponedjeljak 7.5.2018. s početkom u 17.15. u kabinetu predmetnog nastavnika, Preradovićeva 1/1. izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Odgođeni ispit iz kolegija Matematika I te Matematika II koji se trebao održati u ponedjeljak, 16.4.2018. održat će se u ponedjeljak 23.4.2018. s početkom u 17.45 u dvorani 403 (zgrada FET-a).  izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Prvi kolokvij iz predmeta Matematika 2 održat će se 10.4.2018. umjesto 3.4.2018.  
Dokument za prijavu stručne prakse preuzmite sa stranice studijskog programa pod "Dodatne informacije": https://tfpu.unipu.hr/tfpu/studijski_programi/preddiplomski_strucni_studij_proizvodno_strojarstvo/dodatne_informacije
Dana 6.3.2018. godine Sveučilište objavljuje natječaj za Erasmus+ mobilnost studenata za akademsku godinu 2018./2019.
Rezultati pismenog dijela ispita iz Matematike 1 održanog 26.2.2018. Ime Prezime        1. kolokvij     2. kolokvij Dijana Galović                              6,5 LukaTadijanović      17,5                 2 Ivan Plahutar             13                  4 Josipa Živić                1 Luciano Vilić               4   Za prolazak je trebalo imati barem 8 bodova po dijelu gradiva   izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić  
Nastava iz predmeta Matematika 2 predviđena za ponedjeljak, 26.2.2018. neće se održati zbog odsutnosti predmetnog nastavnika. izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Počele su  pretprijave  za STEM Games - međunarodno studentsko STEM natjecanje u znanju i sportu. Ovo događanje održava se po prvi puta u Europi, u Poreču od 8. do 13. svibnja 2018. Više od tisuću natjecatelja STEM Gamesa očekuje natjecanja u znanju i sportu te edukativni i zabavni program.
Dani su rezultati pismenog dijela ispita kolegija Matematika 1, te sumarni rezultati. Usmeni dio ispita i upis ocjena održat će se u četvrtak, 22.2.2018. s početkom u 11.00 sati u kabinetu predmetnog nastavnika, Preradovićeva 1/1 izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić
Pismeni dio ispita iz kolegija Matematika 1 koji se trebao održati 12.2.2018. održat će se u petak, 16.2.2018. s početkom u 17.30 sati u dvorani 303.
Uvid u drugi kolokvij moguć je u utorak, 6.2.2018. u 19.00 sati u dvorani 303.  
Ispravak drugog kolokvija iz predmeta Matematika 1 održat će se u četvrtak, 8.2.2018.  s početkom u 17.45 u dvorani 303, a ne u petak 9.2.2018. kako je ranije bilo najavljeno. .
Drugi kolokvij iz predmeta Matematika 1 održat će se u petak, 2.2.2018. s početkom u 17.45 u dvorani 303, Preradovićeva 1/1. Ispravak drugoga kolkvija održat će se 9.2.2018. u 17.45 u dvorani 303. Predmetni nastavnik izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić  
Popravak prvog kolokvija iz predmeta Matematika 1 održat će se u četvrtak, 21.12.2017. s početkom u 18.45 u dvorani 302, Preradovićeva 1/1
Obavještavaju se studenti da je raspored nastave objavljen na stranici: http://tfpu.unipu.hr/tfpu/za_studente/raspored_nastave