Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti

Autor: Marko Kršulja
  Calucem d.o.o. ( www.calucem.com ) sa svojim proizvodnim pogonom u Puli, član grupe Cementos Molins je rastuća međunarodna tvrtka te 2. vodeći svjetski proizvođač specijalnog kalcij aluminatnog cementa i 100 % izvoznik proizvoda u više od 60 zemalja svijeta. Tražimo izvanredne pojedince željne izazova i rada u snažnoj i stabilnoj međunarodnoj tvrtki koji će se postati dio našeg uspješnog tima. Naši zaposlenici koji rade sa strašću, poštovanjem i inetgritetom, omogućili su nam dugu povijest uspješnog poslovanja. Tražimo: 1. Inženjer Planiranja (Inženjer Strojarstva): 1 radnik/ca 2. Inženjer Planiranja (Inženjer Građevinarstva): 1 radnik/ca 3. Koordinator u Ljudskim potencijalima: 1 radnik/ca, 4. Koordinator odjela zaštite na radu I stručnjak zaštite od požara: 1 radnik/ca, ka iz područja zaštite na radu i zaštite od požar

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Utvrđuje se održavanje nastupnog predavanja za provedbu postupka izbora pristupnika znanstvenog suradnika dr. sc. Ivana Lorencin, u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docent iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, polje računarstvo u utorak,  10. listopada 2023. godine u 15.45.  sati u učionici 1.2. zgrade Rektorata, na adresi Zagrebačka 30, Pula, pod naslovom „ Primjena računalnog vida u mehatronici – iz perspektive Pythona ’’

Orijentacijski dan za redovite studente 1. godine prijediplomskog studija Računarstvo i Proizvodno strojarstvo održat će se u ponedjeljak 2. listopada u: dio u 12:15  do 13:15 u Preradovićevoj 1 u dvorani Istra ( I. kat ) U ponedjeljak 2. listopada nema nastave za redovite studente viših godina. Nastava za prijediplomske studije počinje 3. listopada, a diplomske 9. listopada, po rasporedu koji je objavljen. .

Autor: Branko Velimirović
Utvrđuje se održavanje nastupnog predavanja za provedbu postupka izbora pristupnika znanstvenog suradnika dr. sc. Karla Griparića, u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docent iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, polje elektrotehnika, u četvrtak 19. siječnja 2023. godine u 13.30. sati u učionici 402 zgrade Fakulteta ekonomije i turizma, na adresi ul. Petra Preradoviia 1, pula, pod naslovom ,,PLANIRANJE TRAJEKTORIJE ROBOTSKOG MANIPULATORA" u okviru redovite nastave u prvom semestru prve godine studija na diplomskom sveučilišnom studiju Strojarstvo iz kolegija Robotika. Odluka o nastupnom predavanju - dr. sc. Karlo Griparić

Dekan Tehničkog fakulteta u Puli donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja za provedbu postupka izbora pristupnika znanstvenog suradnika dr. sc. Jakova Batelića, u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docent iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, polje strojarstvo u srijedu,  09. Studenog 2022. godine u 12.00.  sati u učionici 1.2. zgrade Rektorata, na adresi Zagrebačka 30, Pula, pod naslovom "PRIMJENA PREVENTIVNOG ODRŽAVANJA U INDUSTRIJSKIM POSTROJENJIMA" u okviru redovite nastave u prvom semestru prve godine studija na diplomskom sveučilišnom studiju Strojarstvo iz kolegija Održavanje industrijskih postrojenja.  

Početak predavanja na kolegiju Modeliranje u tehnici na diplomskim studijima Strojarstva i Računarstva pomiče se na utorak 18.10. prema rasporedu.

Autor: Tihomir Orehovački
U četvrtak, 6. listopada 2022. godine, prvo predavanje iz kolegija Programiranje za studente prve godine preddiplomskog studija Računarstvo održati će se u dvorani RV u Rovinjskoj 14, prvi kat, s početkom u 10:30 sati (ne u 8:50 sati kako je navedeno u rasporedu).

Početak nastave na Razlikovnom programu CU za upis na dipl. studij Strojarstvo pomiče se na subotu 8.10.2022. Prva predavanja iz kolegija Računarske metode održati će se od 11:00 do 15:00h u subotu 8.10. na daljinu.

Autor: Damir Karabaić
Nastava na Razlikovnom programu CU za upis na dipl. studij Strojarstvo počinje u četvrtak 6.10.2022. sa kolegijem Računarske metode u 16:00 h. Detaljnije informacije će polaznici dobiti putem emaila i e-ucenja. Raspored će biti uskoro objavljen.

Autor: Željka Tomasović
Nastava na diplomkim studijima Tehničkog fakulteta u Puli (Računarstvo i Strojarstvo) započet će u ponedjeljak 10.10.2022. g.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Najava nastupnog predavanja dr. sc....
Dekan Tehničkog fakulteta u Puli donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja za provedbu postupka izbora pristupnika dr. sc. Nikole Lopca u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docent iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, polje elektrotehnika, grana elektronika, koje će se održati u petak, 4. listopada 2022. godine, u 15 sati u  učionici 1.2. zgrade Rektorata, na adresi Zagrebačka 30, Pula. Tema je: "Vremenska i frekvencijska analiza signala", te će se predavanje održati u okviru redovite nastave u prvom semestru prve godine studija na diplomskom sveučilišnom studiju Računarstvo iz kolegija Napredne metode digitalne obrade signala.

Najava nastupnog predavanja Madhale...
Dekan Tehničkog fakulteta u Puli donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja za provedbu postupka izbora pristupnika Madhale Jadav Guruprasad, dipl. ing. el. u naslovno nastavno zvanje predavač iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, polje elektrotehnika, koje će se održati u petak, 10. lipnja 2022. godine, u 14 sati u predavaonici P 202 zgrade FET-a.  Tema je: "Digitalna logika i dizajn u programiranju", te će se predavanje održati u okviru redovite nastave na sveučilišnom preddiplomskom studiju Računarstvo iz kolegija Upravljanje mrežnim sustavima, nositelj kolegija je prof. dr. sc. Mario Radovan, u drugom semestru prve godine studija.

Najava nastupnog predavanja Emila...
Dekan Tehničkog fakulteta u Puli donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja za provedbu postupka izbora pristupnka Emila Rubinića, mag. ing. comp. u naslovno nastavno zvanje predavač iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, polje računarstvo u utorak, 31. svibnja 2022. godine u 14 sati u učionici 402 zgrade FET-a, na temu "Ponovna upotreba programskog koda", u okviru redovite nastave na sveučilišnom preddiplomskom studiju Računarstvo iz kolegija Građa računala, u petom semestru treće godine studija.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Održana gostujuća predavanja u sklopu...
U sklopu projekta ''Stručnom praksom do ranog razvoja karijere'' na Tehničkom fakultetu u Puli održano je nekoliko gostujućih predavanja: 19. siječnja 2022. ''Digitalne tehnologije i umjetna inteligencija u transformaciji financijskog sektora'', predavanje je održao izv. prof. dr. sc. Jonatan Lerga, predstojnik, Zavod za računarstvo, Tehnički Fakultet u Rijeci. 27. siječnja 2022. ''Steganografija u digitalnim slikama'', predavanje je održao doc. dr. sc. Ivana Volarić, Zavod za automatiku i elektroniku, Tehnički Fakultet u Rijeci.

Nastupno predavanje dr. sc. Dragana...
Dekan Tehničkog fakulteta u Puli donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja za provedbu postupka izbora pristupnika Dragana Benčića, dipl. ing. el. u naslovno nastavno zvanje predavač iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, polje elektrotehnika, grana elektronika ili telekomunikacije i informatika u subotu,  29. siječnja 2022. godine u 10.30. Zbog pandemije izazvane koronavirusom Covid-19 predavanje će se održati online, pod naslovom "Obrasci stabilnosti kod programiranja u okruženju mikroservisa", u okviru redovite nastave na sveučilišnom preddiplomskom studiju Računarstvo iz kolegija Računalni praktikum, u petom semestru treće godine studija.

Nastupno predavanje dr. sc. Andreine...
Dekan Tehničkog fakulteta u Puli donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja za provedbu postupka izbora pristupnice znanstvene suradnice dr. sc. Andreine Belušić Vozila u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docent iz  znanstvenog područja prirodnih znanosti, polje geofizika, u petak,  28. siječnja 2022. godine u 18.30.

Nastupno predavanje dr. sc. Ivone...
Dekan Tehničkog fakulteta u Puli donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja za provedbu postupka izbora pristupnice znanstvene suradnice dr. sc. Ivone Zakarija u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docent iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, polje računarstvo, grana obradba informacija i umjetna inteligencija, u petak,  28. siječnja 2022. godine u 11 sati. Zbog pandemije izazvane koronavirusom Covid-19 predavanje će se održati online, pod naslovom "Osnove HTML-a", u okviru redovite nastave na sveučilišnom preddiplomskom studiju Računarstvo iz kolegija Informacijska tehnologija i društvo, u petom  semestru treće godine studija.

Nastupno predavanje dr. sc. Željka...
Dekan Tehničkog fakulteta u Puli donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja za provedbu postupka izbora pristupnika dr. sc. Željka Kukurina u naslovno nastavno zvanje predavač iz znanstvenog područja društvenih znanosti, polje ekonomija, grana opća ekonomija, u ponedjeljak,  24. siječnja 2022. godine u 17 sati, predavaonica 1.14, (zgrada na adresi Zagrebačka 30, Pula) pod naslovom "Upravljanje projektima u menagementu promjena".

Najava gostujućeg predavanja dr. sc....
U srijedu 22. prosinca 2021. u 8 sati u učionici RV (Rovinjska ulica) održat će se pozvano predavanje na temu  "Programsko inženjerstvo u praksi" dr. sc. Jeana Petrića iz Jaguar Land Rover Manchester, UK. Dr. sc. Jean Petrić znanstveni je suradnik na znanstvenom projektu iz područja računarstva pod nazivom 'Pouzdani i sigurni kompleksni softverski sustavi: Od empirijskih principa prema teoretskim modelima iz perspektive industrijske primjene ' koji se izvodi na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, a financira ga Hrvatska zaklada za znanost.

Najava gostujućeg predavanja dr. sc....
U srijedu 15. prosinca 2021. u 12 sati u učionici RV (Rovinjska ulica) održat će se pozvano predavanje na temu " Ortogonalni valići u postupku mjerenja " dr. sc. Miloša Milovanovića sa Matematičkog instituta SANU.  Predavanje se može pratiti putem linka: meet.google.com/kia-mvkq-qev

Najava radionice prof. dr. sc....
Radionicu na temu ''Robotika'' održat će prof. dr. sc. Mladen Crneković zaposlen na Fakultetu strojarstva i brodogradnje (FSB), Sveučilišta u Zagrebu kao predstojnik Zavoda za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava i katedre za strojarsku automatiku .

Najava radionice doc. dr. sc. Mihaela...
Radionicu na temu ''Mehatronika'' vodi doc. dr. sc. Mihael Cipek zaposlen na Fakultetu strojarstva i brodogradnje (FSB), Sveučilišta u Zagrebu pri Zavodu za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava  te katedri za strojarsku automatiku gdje drži nastavu iz područja automatike, mehatronike i robotike. Predavanje se organizira u okviru redovne nastave na kolegijima stručne prakse na Tehničkom fakultetu u Puli, a pozivaju se i ostali studenti da sudjeluju.

Najava četiriju radionica doc. dr....
Predavanja se organiziraju u okviru redovne nastave na kolegijima stručne prakse na Tehničkom fakultetu u Puli, a pozivaju se i ostali studenti da sudjeluju. Cilj predavanja je da studenti steknu znanje o rizicima do kojih dolazi pri radu.

Autor: Ivica Petrinić
Nastupno predavanje Nikole Baćca,...
Dekan Tehničkog fakulteta u Puli donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika Nikole Baćca, mag. ing. el. za izbor u naslovno nastavno zvanje predavač, iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, polje elektrotehnika, grana automatizacija i robotika, u petak, 22. listopada 2021. godine u 18.30 , dvorana RV info (zgrada u Rovinjskoj ulici), pod naslovom "Osnove industrijske robotike", u okviru redovite nastave iz kolegija Robotika na 2. godini III. semestra diplomskog studija Strojarstvo i 2. godina III. semestra sveučilišnog preddipomskog studija Računarstvo.

Nastupno predavanje dr. sc. Davora...
Dekan Tehničkog fakulteta u Puli donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za provedbu postupka izbora dr. sc. Davora Stanića u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docent iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, polje: metalurgija, grana: procesna metalurgija u utorak, 19. listopada 2021. godine u 16 sati, dvorana 1-2 TFPU (prizemlje zgrade Rektorata), pod naslovom "Primjena simulacija u razvoju visokoproduktivnog procesa ljevanja za automobilsku industriju" u okviru redovite nastave na sveučilišnom diplomskom studiju Strojarstvo iz kolegija Mjerenja u proizvodnji.

Odluka o dodatnom ispitnom roku u...
Dekan Tehničkog fakulteta u Puli Fakulteta dana 16. rujna 2021. godine donio je Odluku o dodatnom ispitnom roku u akademskoj godini 2020./2021. kojom se odobrava dodatni ispitni rok studentima TFPU-a za polaganje ispita na stručnom preddiplomskom studiju Proizvodno strojarstvo, sveučilišnom preddiplomskom studiju Računarstvo i sveučilišnom diplomskom studiju Strojarstvo.

Nastava na razlikovnim programima cjeloživotnog učenja za stjecanje nedostajućih znanja, vještina i kompetencija za upis na sveučilišne diplomske studije Računarstvo i  Strojarstvo  počet će 4. listopada 2021. godine . Način održavanja nastave i tjedni raspored sati bit će objavljeni do 30. rujna 2021. godine kada će biti date upute o načinu održavanja nastave (prema uputama Ministarstva obrazovanja i nadležnog Kriznog stožera glede okupljanja/održavanja nastave).

Nastupno predavanje Aleksandra...
Dekan Tehničkog fakultata u Puli donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika Aleksandra Kršulja, dipl. ing. stroj. u postupku provedbe izbora u naslovno nastavno zvanje predavač iz znanstvenog područja tehničke znanosti, polje strojarstvo, dana 20. travnja 2021. u 19.10 sati. Predavanje će se održati na daljinu pred studentima i nastavnicima tijekom redovite nastave iz kolegija 2D oblikovanje  stručnog preddiplomskog studija Proizvodno strojarstvo. Nositelj kolegija je viši predavač Milenko Jokić, dipl. ing. stroj. Naslov predavanja je "Zaštita na radu: procjena rizika".

Najava događanja: 44. Međunarodni ICT...
44. Međunarodni ICT skup MIPRO 2021 održat će se od 24. do 28. svibnja 2021. godine u Opatiji, uz tehničko kosponzorstvo IEEE-a.

Obavijest o pokretanju postupka...
Na temelju Statuta Sveučilišta Stručno vijeće Odjela za tehničke studije na sjednici od 8. travnja 2020. godine, donijelo je odluku o pokretanju postupka izbora pročelnika Odjela za mandatno razdoblje od 1. listopada 2020. godine i odluku o imenovanju članova Povjerenstva za provođenje postupka izbora pročelnika Odjela za mandatno razdoblje od 1. listopada 2020. godine. Postupak izbora pročelnika Odjela za tehničke studije, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli provodi Povjerenstvo za prikupljanje prijedloga i provođenja postupka u sastavu: Izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić, predsjednik povjerenstva, Doc. dr. sc. Željka Tomasović, članica i Dr. sc. Karlo Griparić, član.

Pročelnik Odjela za tehničke studije donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice u postupku provedbe izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje  docent, iz znanstvenog područja Tehničke  znanosti, polje Strojarstvo,  grana Procesno energetsko strojarstvo, znanstvene suradnice dr. sc. Vlaste Zanki, dipl. ing. stroj., dana 17. travnja 2020. u 16 sati.

Pročelnik Odjela za tehničke studije donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice u postupku provedbe izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje  docent, iz znanstvenog područja Tehničke  znanosti, polje Strojarstvo,  grana Proizvodno strojarstvo, dr. sc. Vedrane Špada, u četvrtak 23. travnja 2020. u 17 sati.

Nastupno predavanje Lane Buletić,...
Pročelnik Odjela za tehničke studije donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u naslovno nastavno zvanje predavač, područje tehničkih znanosti, polje strojarstvo, grana opće strojarstvo Lane Buletić, mag. ing. mech. u srijedu 26. veljače 2020. godine u 18 sati, u bijeloj viječnici zgrade FET-a, na temu "Tolerancije i dosjedi", u okviru redovite nastave iz kolegija Elementi strojeva I.     ×