Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Prezentacija poslova zaštite na radu,...

Dana 27.01.2023. godine s početkom u 17 sati i 20 minuta održana je prezentacija poslova zaštite na radu, vatrogastva te opreme studentima Tehničkog fakulteta pri Sveučilištu Juraj Dobrila u Puli. 

Posjet  dr. sc. Mensur Ferhatović iz Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke, Vatrogasna postaja Centar. i zaposlenika tvrtke FM konzulting d.o.o. zaštita na radu  je organiziran na  Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Puli u sklopu projekta koji implementira Sveučilište u Puli naziva ”Stručnom praksom do ranog razvoja karijere” financiranog iz EU programa Europskog socijalnog fonda.

Teme je bila upoznavanje studenata s ustrojem i taktikom vatrogastva u Republici Hrvatskoj, teorija gorenja i gašenja, opasnosti po vatrogasce na vatrogasnim intervencijama, osobna zaštitna oprema za vatrogasce ovisno o vrsti rizika te vatrogasne sprave, uređaji i oprema.

Prezentirani su opisi poslova i mogućnosti razvoja karijera studenata, aktivnosti koje  implementiraju Vatrogasne službe iz Istarske i Primorsko-goranske županije s ciljem zaštite na radu i smanjivanjem šteta nastalih od poplava, požara i drugo.

Tehnički fakultet u Puli zahvaljuje se na izdvojenom vremenu.

Popis obavijesti