Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Novosti

Natječaj za dodjelu stipendija...
Natječaj traje od 1. prosinca 2021. godine . Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je dana 1. prosinca 2021. godine raspisao Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2021./2022.  Student se može prijaviti na natječaj putem web obrazaca u nastavku i to u jednoj od dvije kategorije: Prva kategorija : studenti koji po prvi put upisuju prvu godinu studija na prvoj razini studija (preddiplomski studij),  https://forms.gle/GRzV2Juk6tjNgKP49 (prvi upis prve godine studija – preddiplomska razina).
Obilazak novoizgrađenih paviljona...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u razdoblju od 20. do 30. studenog 2021. sudjeluje na Danima otvorenih vrata EU projekata , u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije. Na događaju su predstavljena 3 od mnogih projekata koje Sveučilište provodi, i to:  
Sveučilište Jurja Dobrile sudjeluje u...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i ove godine sudjeluje u „Danima otvorenih vrata EU projekata“ u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije. Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata EU projekata“ je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.
Nastava će se od ponedjeljka 22. do...
Nastavno na trend pogoršanja epidemiološke situacije i eksponencijalni trend širenja u Istarskoj županiji te postojeće znanstveno-nastavne kapacitete Sveučilišta, a u skladu s odlukom Senata ( Odluka o izvođenju nastave u akademskoj godini 2021./2022. od 9. rujna 2021. godine ) s ciljem zaštite zdravlja zaposlenika, studenata i njihovih obitelji rektor je donio Odluku o prelasku na online izvođenje nastave tijekom tjedna od 22. do 26. studenoga 2021. godine. Napominjemo da Odluka vrijedi samo za taj tjedan.
EU digitalna COVID potvrda ili test...
Dragi studenti, drage kolegice i kolege, sukladno novim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a uslijed pogoršanja epidemiološke situacije, od 15. studenog 2021. godine uvodi se šira primjena COVID potvrda (EU digitalna COVID potvrda) obavezna za sve zaposlenike i posjetitelje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Trenutno se ne odnosi na studente Sveučilišta.
Zbog pogoršane epidemiološke...
Nastavno na trend pogoršanja epidemiološke situacije i eksponencijalni trend širenja u Istarskoj županiji te postojeće znanstveno-nastavne kapacitete Sveučilišta, a u skladu s odlukom Senata ( Odluka o izvođenju nastave u akademskoj godini 2021./2022. od 9. rujna 2021. godine ) s ciljem zaštite zdravlja zaposlenika, studenata i njihovih obitelji rektor je donio Odluku o prelasku na online izvođenje nastave tijekom tjedna od 15. - 19. studenoga 2021. godine. Napominjemo da Odluka vrijedi samo za taj tjedan.
Objavljene rang-liste za dodjelu...
Rang-liste dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/ . Studenti AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi. Studenti koji su na rang-listi u kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni elektroničkom poštom da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje mjesto na rang-listi provjeriti u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr .
Svi prijavljeni kandidati ostvarili su pravo upisa. Pozivaju se svi kandidati da 21. i 22. listopada 2021. izvrše uplatu upisnine  u iznosu od 300,00 kn na IBAN: HR1923600001101931377, s modelom i pozivom na broj koji obvezno mora biti oblika HR00 010009-OIB, a kao svrhu doznake navesti “troškovi upisa – 2. upisni rok”.
Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli...
Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je financiranje projekta „Cell Biology and Art Class Omnibus -  (CACAO)“ čiji je voditelj Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Projekt je odobren u okviru ključne aktivnosti 220, suradnička partnerstva u području odgoja i općeg obrazovanja u iznosu od 261.546,00 EUR. Partneri na projektu su Universidad Pompeu Fabra (Španjolska), Musica, Impulscentrum voor Muziek (Belgija), Dječji vrtić Petar Pan (Zagreb), Embassy International School Sp. z.o.o. (Poljska), Il Girotondo coop socaile srl (Italija) te fabula movens d.o.o. (Hrvatska).
Dodatni upisni rok za upis u I. godinu sveučilišnih diplomskih studija u ak. god. 2021./2022. provodi se za studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon završenih upisa u jesenskom upisnom roku. Prijave za upis i razredbeni postupak zaprimaju se do 19. listopada 2021. godine .
Rezultati Natječaja za upis studenata...
Svi prijavljeni kandidati ostvarili su pravo upisa. Pozivaju se svi kandidati da  15. listopada 2021. izvrše uplatu upisnine  u iznosu od 300,00 kn na IBAN: HR1923600001101931377, s modelom i pozivom na broj koji obvezno mora biti oblika HR00 010009-OIB, a kao svrhu doznake navesti “troškovi upisa – 3. upisni rok”.
Iz medija: Novi rektor Marinko Škare...
S novom akademskom godinom počeo je i mandat novog rektora prof. dr. sc. Marinka Škare : „Postoji jedna ideja za koju bih volio da se realizira, a to su startup kampusi. Dakle, s jedne strane imate nositelje kolegija koji su sveučilišni profesori, ali zajedno sa stručnjacima rade na konkretnim projektima te studenti koji rješavaju konkretne probleme. To je jedna šira priča, a i mora se zakonski pokriti s Ministarstvom, ali ideja je da nakon četiri ili pet godina studiranja studenti dobiju certifikat od tog poduzeća da su osposobljeni za rad, a od Sveučilišta diplomu da su usvojili sva znanja koja su im potrebna. Na kraju imate čovjeka koji je spreman za tržište rada, koji ima vještine i sposobnosti i koji može biti direktno zaposlen u tim poduzećima. Ako bi trebalo svesti sve na jedan faktor koji Sveučilište mora dati i osigurati studentima, to su vještine i sposobnosti“.
Upute za postupanje u slučaju...
Poštovani, molimo da pročitate upute za postupanje u slučaju COVID-19 zaraze u tijeku akademske godine te pratite povezane novosti.
Natječaj za upis studenata u 1....
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je Natječaj za upis studenata u 1. godinu sveučilišnih preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih i stručnih studija u akademskoj 2021./2022. godini u 3. upisnom roku. Razredbeni postupak za upis provodi se u 3. upisnom roku za one studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon završenih upisa u jesenskom upisnom roku.
Rektorovo obraćanje zaposlenicima za...
U posljednje dvije godine zajedno smo se suočili s iznimnim izazovima, nesigurnostima i rizicima. Zahvaljujući vašoj predanosti Akademskoj zajednici, osjećaju časti i dužnosti, kolegijalnosti i zajedništvu suočili smo se s njima hrabro i uspješno. Pred nama je još jedno slično iskustvo. Siguran sam da ćemo još jednom, zajedno kao jedan, odlučni i sigurni prevladati i osigurati sigurnosne uvjete i kvalitetu obrazovanja našim studentima i sigurno radno okruženje za naše zaposlenike. U izazovnim vremenima i krizi nastojite pružiti sve od sebe, i osjećate da vaša predanost i hrabrost nije na odgovarajući način i priznata. Danas stojim pred vama u namjeri da učinim upravo to. Izrazim (kao rektor) zahvalnost i poštovanje u ime Sveučilišta u Puli za sve što ste učinili u doba pandemije i onoga što nastavljate raditi. U ovakvim vremenima podsjećamo se da su naši zaposlenici naša najveća vrijednost. To trebamo stalno imati na umu, a ne podsjećati se samo u vrijeme potrebe ili krize. To je cilj i vrijednost koju sveučilište u Puli treba slijediti, a ja ću dati sve od sebe da to i činim. Kriza i teška vremena su prilike za novi početak.
Rektorovo obraćanje studentima za...
Stotine mladih talenata poput vas još su prije 3.000 godina upisivali prve studije i kolegije. Kako povijest pamti bilo je to u Indiji, danas Pakistanu, na sveučilištu u Takshashili koje je stoljećima slovilo kao ugledno obrazovno središte i okupljalo izabrane sretnike iz svih dijelova svijeta. U modernom dobu znanje je prividno na dlanu, mogućnost studiranja dana je svima i samim time stvara se dojam da svi mogu završiti studij, bilo koji. Međutim, riječ je o stereotipu koji je jako daleko od istine.
Pozivaju se svi kandidati koji su ostvarili pravo upisa na neki od studijskih programa na diplomskim studijima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli da 4. i 5. listopada 2021. izvrše uplatu upisnine u iznosu od 300,00 kn na IBAN: HR1923600001101931377, s modelom i pozivom na broj koji obvezno mora biti oblika HR00 010009-OIB, a kao svrhu doznake navesti “troškovi upisa – diplomski studij”.  
Objava konačnih rang listi za upise na diplomske studije bit će 30. rujna 2021. godine u 16 sati . Upisi će se provoditi od 4. listopada 2021. godine isključivo prema obavijestima na mrežnim stranicama sastavnica Sveučilišta.
Izjava o mjerenju temperature
Studenti, nastavnici i ostali zaposlenici Sveučilišta, kao i druge osobe, dužni su mjeriti tjelesnu temperaturu svakodnevno prije dolaska na Sveučilište. Molimo studente da preuzmu, isprintaju te potpišu Izjavu o mjerenju temperature te ju predaju na Orijentacijskom danu (brucoši) tj. prvom satu nastave (više godine). O utvrđenoj povišenoj tjelesnoj temperaturi vodi se evidencija dojavom referadi sastavnice Sveučilišta pa u slučaju  povišene temperature molimo da to javite.     ×      
Upisi u akademsku godinu 2021./2022....
Svi pristupnici koji ostvare pravo upisa u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2021./2022. i dobiju upisni broj od strane Središnjeg prijavnog ureda (www.postani-student.hr) pristupit će online upisima na odabrani studijski program na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli kroz našu aplikaciju za upis.
Početak nastave u akademskoj godini...
Nastava u ak. godini 2021./2022., sukladno odluci e-sjednice Senata o izvođenju nastave u akademskoj godini 2021./2022., od 9. rujna 2021. godine, će se iznimno do donošenja novih preporuka ili mjera izvoditi u klasičnom (kontaktnom), kombiniranom hibridnom obliku, uz uporabu metoda i tehnika učenja na daljinu i u obliku izravnog kontakta kako slijedi:
Studenti se upisuju putem ISVU Studomata , ali tek kad polože sve planirane kolegije, jer datumom upisa sustav izrađuje račun temeljem nepoloženih ECTS bodova (do trenutka upisa).
Informacija o upisima u akademsku...
Svi pristupnici koji ostvare pravo upisa u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2021./2022. i dobiju upisni broj od strane Središnjeg prijavnog ureda ( www.postani-student.hr ) pristupit će online upisima na odabrani studijski program na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli kroz aplikaciju za upis. 
Održana početna konferencija projekta...
Na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u ponedjeljak 12. srpnja održana je početna konferencija projekta "Prenamjena zgrade bivšeg vojnog objekta – Mornaričke bolnice za potrebe istarskog Sveučilišta". Ukupna vrijednost projekta iznosi 21.912.912,07 kuna, pri čemu je iznos EU sufinanciranja 13.706.056,15 kuna. Projekt je odobren za financiranje slijedom prijave na Poziv "ITU - Obnova brownfield područja u urbanom području Pula" koji se kroz mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja provodi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Nositelj projekta je Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, a razdoblje provedbe je od 12. veljače 2020. do 31. prosinca 2022. godine. 
Delegacija pulskog Sveučilišta u...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, prof. dr. sc. Alfio Barbieri i voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel posjetili su 16. lipnja 2021. godine Sveučilište u Mariboru putem Erasmus programa.
Poziv za studente: prijavite se za...
Poštovane/i studentice i studenti, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, u suradnji sa Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli, omogućit će studentima cijepljenje protiv COVID-19.
Najboljim studentima dodijeljene...
U uredu rektora,  rektor sveučilišta prof. dr. sc. Alfio Barbieri dodijelio je rektorove nagrade najboljim studentima. Rektorova nagrada dodijeljena je po jednom studentu svake sastavnice sveučilišta u skladu s Pravilnikom o dodjeli rektorove nagrade.
Lista studenata koji ostvaruju pravo...
Slijedom objavljenog Javnog poziva za dodjelu jednokratne financijske pomoći studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli iz područja pogođenih potresima, a nakon razmatranja pristiglih prijava, utvrđeno je da pravo na dodjelu jednokratne financijske pomoći ostvaruju sljedeći studenti:
Studij medicine dobio podršku...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Alfio Barbieri , prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc Mirjana Radetić-Paić te ravnateljica Opće bolnice u Puli doc. dr. sc. Irena Hrstić sastali su se u Banskim dvorima s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrima Radovanom Fuchsom i Vilijem Berošem koje su izvjestili o smjernicama daljnjeg razvoja sveučilišta s naglaskom na otvaranju Studija medicine. Tom prilikom članovi Vlade iskazali su bezuvjetnu podršku za otvaranjem Studija medicine u Puli kojim se jamči razvoj sveučilišta i obrazovanja mladih.
Poziv za studente: prijavite se za...
Poštovane/i studentice i studenti, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, u suradnji sa Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli, omogućit će studentima cijepljenje protiv COVID-19.
Visoki uzvanici iz Republike Koreje...
U sklopu jačanja međunarodne vidljivosti, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je, u srijedu 26. svibnja, ugostilo visoke uzvanike iz Republike Koreje. Čast nam je bila ugostiti predstavnike i suradnike Veleposlanstva Republike Hrvatske u Seulu, prof. dr. sc. Dalibora Krpana, gđu. Soonyoung Redden i predsjednika ZENITH-a Kim Jung Ryool-a.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je Natječaj za upis studenata u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2021./2022., te Natječaj za upis studenata u prvu godinu sveučilišnih diplomskih studija u akademskoj godini 2021./2022.
Studentski zbor Sveučilišta Jurja...
Studentski pravobranitelj prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava, može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava te obavlja druge poslove iz djelokruga svog rada.
Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 17. svibnja 2021. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2021. godinu.
Javni poziv za dodjelu jednokratne...
Na temelju Odluke Senata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli od dodjeli jednokratne financijske pomoći studentima, KLASA: 003-08/21-02/31, URBROJ: 380-01-21-1 od dana 26. ožujka 2021. Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli raspisuje Javni poziv za dodjelu jednokratne financijske pomoći studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli iz područja pogođenih potresima Studenti se mogu prijaviti putem sljedeće poveznice: https://forms.gle/23SJ2Ac4i9K8kDV39
Konferencija o budućnosti Europe –...
Prorektorica za studente obrazovne programe i suradnju našeg Sveučilišta, izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić , i studentica pete godine Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Puli Ines Pruginić, sudjelovale su na na inauguraciji Konferencije o budućnosti Europe 11. svibnja 2021., organiziranoj u suradnji s Hrvatskim saborom.
Dobitnici Rektorove nagrade za...
Na temelju članka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 7. Pravilnika o nagrađivanju studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli KLASA: 003-05/18-01/04, URBROJ: 380-01-18-1 od 4. srpnja 2018. godine, rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je dana 11. svibnja 2021. godine donio Odluku o dodjeli Rektorove nagrade za akademsku godinu 2019./2020.
Poziv studentima na sudjelovanje u...
Poštovane studentice i studenti, za potrebe izrade diplomskog rada studentice V. godine Učiteljskog studija Ines Pruginić provodi se istraživanje pod nazivom ''Mogućnosti djelovanja mladih kroz aktivnosti studentskog zbora''. Cilj je ispitati mišljenje studenata i studentica o radu studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a mentorica istraživanja je doc. dr. sc. Marina Diković.
SRCE DEI 2021 - Sveučilištu Jurja...
Na godišnjoj konferenciji Dani e-infrastrukture - SRCE DEI 2021 održana je dodjela priznanja repozitorijima u Dabru za promicanje otvorenog pristupa. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dobitnik je ovog velikog priznanja i time potvrđuje da se, u ovom razdoblju intenzivne digitalne transformacije, zalaže i potiče na otvorenu znanost i otvoreno obrazovanje u koraku sa politikom Europske unije (Horizon2020, FP7...).
Otvorena javna rasprava o prijedlogu...
U okviru izrade konačnog sadržaja Strategije razvoja Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli 2021. – 2026. pozivamo sve zainteresirane da pošalju svoje prijedloge, komentare, preporuke i sugestije na predloženi tekst putem e-maila na sagaber@unipu.hr najkasnije do 20. svibnja 2021. godine.
Raspisuje se Natječaj za dodjelu...
Raspisuje se Natječaj za dodjelu rektorove nagrade najuspješnijim studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2019./2020. koji su se istaknuli ostvarenim uspjehom na studiju, nastavnim i izvannastavnim aktivnostima i ostvarenim postignućima. Rektorova nagrada dodjeljuje se po jednom studentu svake sastavnice. Natječaj je otvoren do 26. travnja 2021. godine, a prijavu na natječaj mogu podnijeti student osobno ili čelnik sastavnice uz prethodnu suglasnost studenta.
Čestitamo Dan Sveučilišta Jurja...
Svim djelatnicama i djelatnicima, studenticama i studentima čestitamo Dan Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, 16. travnja 2021. godine. Najljepše zahvaljujemo svim suradnicima, partnerima, svim dragim prijateljima pulskog Sveučilišta u zemlji i inozemstvu na uspješnoj suradnji i doprinosu ubrzanom razvoju, sada već duboko u drugom desetljeću njegovog rada. Ustrajnošću, odgovornošću i zajedništvom, stoljetnim dosezima jedinstvenog Dobrilinog nasljeđa sljubljenog s iskoracima u izazove trećeg tisućljeća, prevladat ćemo bremeniti sadašnji društveni i gospodarski trenutak, njegovati i dalje nesputanost akademskog duha i stvaralaštva te s radošću i predanošću darivati mlade generacije studenata znanjem, vještinama, kreativnošću i stručnošću graditelja budućnosti naše županije, zemlje i šire.
Konačne rang liste dobitnika...
Na temelju članka 11. Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Povjerenstvo za utvrđivanje rezultata natječaja utvrđuje konačnu rang-listu studenata i studentica koji ostvaruju pravo na dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. Konačne rang liste dobitnika stipendija 2020./2021.
Konačni rezultati izbora za članove...
Izborno povjerenstvo za provedbu izbora za Studentski zbor dana 6. travnja 2021. godine utvrdilo je Konačne rezultate izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta.  
Izbori za članove Studentskog zbora
LISTA KANDIDATA u postupku izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u ak.god. 2020./2021 IZBORNA JEDINICA – TEHNIČKI FAKULTET MATEO SLIVAR, 1999., Tehnički fakultet, diplomski studij Strojarstva, I. godina MATEJA KURILIĆ, 1996., Tehnički fakultet, preddiplomski studij Računarstva, II. godina Prigovor na postupak kandidiranja i listu kandidata izjavljuje se u pisanom obliku, elektroničkim putem u roku od jednog dana od dana objave liste kandidata putem adrese elektroničke pošte. Prigovore možete dostaviti na  povjerenstvo.za.prigovore@unipu.hr .
Privremene rang liste temeljem...
Objavljuju se Privremene rang liste Natječaja za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj 2020./2021. godini.
Rezultati Natječaja za dodjelu...
Obavještavaju se studenti s invaliditetom da je utvrđena rang-lista studenata i studentica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koji ostvaruju pravo na stipendiju u akademskoj godini 2020./2021. godini. Rezultati natječaja – Rang lista studenata SSI koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendija Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju sukladno rezultatima natječaja mole se da u što kraćem roku na adresu elektronske pošte ivana.mrvos@unipu.hr (predmet: Stipendije SSI) dostave ispunjeni i vlastoručno potpisani obrazac sa podacima za isplatu uz presliku kartice IBAN žiro - računa, a u svrhu pripreme ugovora o dodjeli stipendije. 
Raspisuju se izbori za članove...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 26. veljače 2021. godine donio je Odluku o raspisivanju izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2020./2021. Izbori za Studentski zbor će se zbog epidemiološke situacije uzrokovane virusom Covid-19 održat dana 29. i 30. ožujka 2021. godine putem poveznice za glasovanje koja će na dan izbora biti dostupna na mrežnim stranicama.
Natječaj za dodjelu stipendija...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je dana 15. veljače 2021. godine raspisao Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2020./2021.  Student se može prijaviti na natječaj putem obrazaca u nastavku i to u jednoj od dvije kategorije:
Prijevoz za studente s invaliditetom
Rok: 30. lipnja 2021. Objava Odluke o visini iznosa novčane potpore za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za akademsku godinu 2020./2021. uza zahtjeve za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za akademsku godinu 2020./2021. Na temelju članka 7. stavka 1. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom (Narodne novine, broj 23/15), ministar znanosti i obrazovanja donosi Odluku o visini iznosa novčane potpore za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za akademsku godinu 2020./2021. uza zahtjeve za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za akademsku godinu 2020./2021.
Natječaj za dodjelu stipendija...
Raspisuje se Natječaj za dodjelu stipendija studentima s invaliditetom Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2020./2021. Stipendije se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: Prva kategorija – studenti koji upisuju prvu godinu studija na prvoj razini studija (dvije stipendije) i  Druga kategorija – studenti viših godina studija na obje razine studija te studenti koji upisuju prvu godinu druge razine studija (tri stipendije).
Psihološko savjetovalište za studentice i studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli pruža usluge pomoći i podrške za studente iz potresom pogođenih područja u cilju ublažavanja psihičkih posljedica potresa.
Drage studentice i studenti, dijelimo s vama ove teške trenutke koje proživljavate zajedno sa svojim obiteljima. Ni najsnažnije naše misli i emocije, koliko god bremenite bile, nisu ni djelić svih nedaća i strahota koje su zadesile vaše domove, obitelji, vašu mladost i vedrinu studentskih dana.
Webinar "Budućnost (ni)je online: osiguravanje kvalitete online studija" održan je 18. prosinca 2020. godine u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Cilj mu je bio otvoriti raspravu o osiguravanju kvalitete online studijskih programa te ukazati na razliku između takvog oblika studija i hitne online nastave tijekom izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19.
Obavještavaju se studenti da je utvrđena konačna rang-lista studenata i studentica koji ostvaruju pravo na jednokratnu potporu (pomoć) zbog slabijeg socio-ekonomskog statusa u akademskoj godini 2020./2021. godini. U nastavku možete pronaći konačnu rang-listu studenata i studentica koji su ostvarili pravo na jednokratnu potporu (pomoć) i obrazac koji je potrebno popuniti.
In memoriam Dina Pervan Rabelo
S neizmjernom tugom u srcu opraštamo se od drage nam Dine Pervan Rabelo. Naše akademske građanke, vrhunske sportašice i izvrsne studentice, no prije svega vedre i pozitivne mlade osobe dobrog srca.
Predstavljanje 3D modela za slijepe i...
U pulskom amfiteatru je 3. prosinca održano predstavljanje 3D modela za slijepe i slabovidne osobe u okviru projekta 3D and Virtual Reality Technologies for VET. Predstavljanju, koje je vodio izv. prof. dr. sc. Sven Maričić, generalni projektni menadžer, su nazočili izv. prof. Mirjana Radetić-Paić (prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju), prof. dr. sc. Marinko Škare (prorektor za istraživanje, umjetnost i suradnju),  Višnja Radunović Popović (ravnateljica Škole za odgoj i obrazovanje), Daniela Panić (Medicinska škola u Puli), Zlatko Kuftić (predsjednik udruge za slijepe i slabovidne Istarske županije), dr. sc. Ivona Peternel (Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte), Ines Pruginić, Jasmin Rami. 
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Alfio Barbieri i voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel posjetili su krajem studenog Sveučilište u Trentu (Italija) u okviru Erasmus+ programa . Tom su se prilikom susreli s rektorom Sveučilišta prof. Paolom Collinijem te voditeljicom Ureda  za međunarodne odnose Grazijom Callovini.
Indijski veleposlanik Nj.E. g. Raj Kumar Srivastava tijekom svog posjeta Istri posjetio je i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Veleposlanika su primili prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić i prorektor za suradnju, inovacije i transfer tehnologija izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić .
Na sjednici Senata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održanoj 25. studenoga 2020. godine prof. dr. sc. Marinko Škare izabran je jednoglasno za rektora za mandatno razdoblje od 1. listopada 2021. do 30. rujna 2025. godine sukladno podnesenoj kandidaturi temeljem Odluke o pokretanju postupka i imenovanju povjerenstva za izbor rektora Sveučilišta i javne objave pokretanja postupka izbora.
Sveučilište Jurja Dobrile sudjeluje u...
Od 13. do 22 studenoga 2020. godine Sveučilište Jurja Dobrile u Puli sudjeluje u „Danima otvorenih vrata EU projekata“ u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije. S obzirom na okolnosti, ove se godine informativno-edukativna kampanja „Dani otvorenih vrata EU projekata“ održava virtualno.
Doc. dr. sc. Marinko Rade dobitnik je saborske državne nagrade za znanost za 2019. godinu.
S radom je počeo informativno-znanstveni "Universitas portal ", zamišljen kao medijsko središte i platforma za prezentaciju svih događanja, uspjeha i projekata nastalih na Sveučilištu u Zagrebu.
Poštovani studenti, s obzirom da znatan broj studenata ima stalno boravište izvan Istarske županije, što uz trenutno nepovoljnu epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj, vezano uz COVID-19, omogućava ulaz virusa na Sveučilište i u Studentski dom Pula te ometa izvođenje nastave u fizičkom obliku, poštujući pismenu preporuku Istarskog stožera, od sutra 20. listopada 2020. godine nastava na Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će se u potpunosti odvijati na daljinu - do daljnjih uputa. Navedeno vrijedi i za Erasmus studente.
Ured za partnerstvo i projekte Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u sklopu #ErasmusDays 2020, 15. listopada 2020. godine organizirao je online događaj pod nazivom #ErasmusDays at UNIPU koji je bio namijenjen za sve studente UNIPU-a koji su voljni i željni saznati više o samom programu, uključiti se i prijaviti na natječaj i naposlijetku, realizirati svoju mobilnost i postati dio Erasmus+ tima.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je Natječaj za dodjelu 400 državnih stipendija za posebne skupine studenata za akademsku godinu 2020./2021. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj.
Natječaj za dodjelu 10.000 državnih...
Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2020./2021. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu i sredstvima osiguranim u Europskome socijalnom fondu u sklopu Operativnoga programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.") redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj.
Dodatni upisni rok za upis u I. godinu sveučilišnih diplomskih studija u ak. god. 2020./2021. provodi se za one studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon završenih upisa u jesenskom upisnom roku. Prijave za upis i razredbeni postupak zaprimaju se  do 16. listopada 2020. godine.
Natječaj za upis studenata u 1....
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je Natječaj za upis studenata u 1. godinu sveučilišnih preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih i stručnih studija u akademskoj 2020./2021. godini u 3. upisnom roku. Razredbeni postupak za upis provodi se u 3. upisnom roku za one studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon završenih upisa u jesenskom upisnom roku.
Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 24. srpnja 2020. godine raspisao je Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2020. godinu, a dopunom je rok za prijave produžen do 31. listopada 2020. godine.
Odluka o pokretanju postupka za izbor...
Na temelju članka 21. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Senat Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli na elektronskoj sjednici donio je ODLUKU o pokretanju postupka i imenovanju Povjerenstva za izbor rektora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Pokrenut je postupak izbora rektora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli za mandatno razdoblje od 2021. godine do 2025. godine. Postupak izbora rektora završit će najkasnije do 30. srpnja 2021. godine.
Obavijest za kandidate koji su...
Pozivaju se svi kandidati koji su ostvarili pravo upisa na neki od studijskih programa na diplomskim studijima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli da danas, 2. listopada, ili sutra 3. listopada 2020. izvrše uplatu upisnine čime se potvrđuje namjera upisa na odabrani studijski program temeljem konačne rang liste u sustavu studij.hr.
Obavijest za apsolvente koji ponovo...
U tijeku upisa u više godine studija putem studomata zabilježeni su problemi kod izdavanja računa za školarinu za studente apsolvente koji ponovo upisuju apsolventsku godinu, a kojima je za završetak studija preostao samo završni/diplomski rad.
Upisi u više godine studija produžuju...
Studenti se upisuju putem  Studomata , ali tek kad polože sve planirane kolegije, jer datumom upisa sustav izrađuje račun temeljem nepoloženih ECTS bodova (do trenutka upisa).
Dodatne informacije o završetku upisa...
Svi pristupnici koji su ostvarili pravo upisa u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. dobit će informacije o završetku upisa na odabrani studij putem SMS poruke 29. rujna 2020. Za završetak upisa bit će potrebno učiniti sljedeće:
Nova sveučilišna licenca naglašava posvećenost Sveučilišta kontinuiranom jačanju okruženja za učenje i istraživanje.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će tijekom akademske godine 2020./2021. organizirati potporu studentima s motoričkim poremećajima na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Potpora se organizira pomoću studenta - asistenta u nastavi. Za odabir asistenata u nastavi Sveučilište će raspisati natječaj koji će biti dostupan na službenim sveučilišnim mrežnim stranicama. Potpora za studente s motoričkim poremećajima (60% i više) može uključivati potporu pri kretanju (odlazak i dolazak na fakultet te kretanje po prostoru, rješavanje administrativnih procedura, nabavu literature, fotokopiranje) te pomoć u praćenju nastave, a sve u skladu s unaprijed definiranim potrebama studenata s invaliditetom.
Upute za online upise u jesenskom...
Dragi brucoši, budući studenti Sveučilišta Jurja Dobile u Puli, zahvaljujemo vam na odabiru studijskih programa Sveučilišta Jurja Dobile u Puli. Upisi na Sveučilištu Jurja Dobile u Puli će se provoditi online putem aplikacije Upisi UniPu. Aplikacija će biti dostupna na https://upisi.unipu.hr/ gdje će svaki korak biti opisan uputama. Više detalja možete pročitati u uputama koje smo pripremili i dostupne su putem ove poveznice: Upute za online upise
Informacija o upisima u akademsku...
Svi pristupnici koji ostvare pravo upisa u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. pristupit će online upisima na odabrani studijski program na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli kroz aplikaciju za upis. 
Na temelju članka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 2. Odluke o kriterijima za utvrđivanje slabijeg socio-ekonomskog statusa studenata koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 16. rujna 2020. godine raspisuje  Natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.
Obavijest o početku akademske godine...
Orijentacijski dan za studente prve godine Fakulteta, Odjela i Muzičke akademije održat će se 5. listopada 2020. godine u prostorima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prema točnom rasporedu kojeg će svaka sastavnica objaviti na svojim mrežnim stranicama. Tom prilikom studenti će dobiti studentske iskaznice (x-ice). Nastava za studente prve godine studija počinje sljedećeg dana, 6. listopada 2020. godine prema rasporedu objavljenom na mrežnim stranicama sastavnice.
Protuepidemijske mjere
Temeljem dokumenta „ Preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije bolesti COVID-19 uz primjenu protuepidemijskih mjera “ (HZZJZ i MZO) od 31. kolovoza 2020. utvrđuju se protuepidemijske mjere pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli:
Od 3. do 5. rujna 2020. na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli održat će se znanstveni skup Naša sloga (1870. – 2020.). U organizaciji Odsjeka za kroatistiku i Odsjeka za povijest Filozofskoga fakulteta obilježit će se 150 godina od pokretanja prvih hrvatskih novina u Istri.     ×      
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli raspisuje Natječaj za upis polaznika na Program stjecanja pedagoških kompetencija i Natječaj za upis polaznika na Program stjecanja pedagoških kompetencija za strukovne učitelje i suradnike u nastavi. Programe izvodi Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Informacije o uvjetima upisa, plaćanju kao i sve ostale informacije o programima možete pročitati u tekstovima natječaja koji su dostupni na web stranicama Sveučilišta.
Besplatni materijali za pripreme...
Dragi maturanti, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli ustupa vam besplatne snimke i materijale predavanja za pripreme državne mature iz svih obveznih predmeta: hrvatski i engleski jezik te matematike. Saznajte više kako dobiti pristup materijalima na sljedećoj poveznici: Besplatne pripreme za državnu maturu
Nakon provedenog I. (ljetnog) upisnog roka na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli preostalo je slobodnih mjesta na svim sastavnicama Sveučilišta.
Studenti se upisuju putem Studomata , ali tek kada polože sve planirane kolegije, jer datumom upisa sustav izrađuje račun temeljem nepoloženih ECTS bodova (do trenutka upisa).       ×      
Svim studentima koji se upisuju u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. u utorak, 28. srpnja 2020. godine u 12 sati, putem SMS-a, stići će obavijest o načinu korištenja AAI@EduHr korisničkih podataka i usluga Sveučilišta.
Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 24. srpnja 2020. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2020. godinu.
Informacije o nastavku upisa u prvu...
Daljni pristup upisima kroz aplikaciju Upisi UniPu koja je dostupna na poveznici https://upisi.unipu.hr/ bit će omogućen kandidatima koji su uplatom upisnine potvrdili namjeru upisa (nije potrebno dostavljati potvrdu o uplati).  Pristupni podatci za službeni mail i ostale usluge Sveučilišta dostavit će se putem SMS-a najkasnije u utorak, 28. srpnja 2020. 
Informacija o upisima u akademsku...
Svi pristupnici koji ostvare pravo upisa u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. i dobiju upisni broj od strane Središnjeg prijavnog ureda ( www.postani-student.hr ) pristupit će online upisima na odabrani studijski program na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli kroz aplikaciju za upis. 
Dan Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli se tradiconalno održava 16. travnja. Ove godine zbog specifične epidemiološke situacije 14. godišnjica sveučilišta, na kojoj se dodjeljuju i Rektorove nagrade najboljim studentima, nije svečano obilježena. Kako bi ipak obilježili ovaj važan događaj, kako za vrijedne studente, tako i za sveučilište, Rektorove nagrade u ime rektora prof. dr. sc. Afia Barbierija u Uredu rektora dodijelila je prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je Natječaj za upis studenata u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021.
Povodom Dana Sveučilišta (Dies academicus, 16. travnja 2020. godine) rektor prof. dr. sc. Alfio Barbieri upućuje čestitku svim studentima, nastavnicima, znanstvenicima, stručnom, administrativnom i tehničkom osoblju te svim suradnicima i prijateljima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.  
Svi studenti našeg Sveučilišta od danas imaju mogućnost korištenja aplikacija iz alata Google Suite . Prije svega Google Suite koristimo za primanje i slanje e-pošte, vođenje dijeljenih i osobnih kalendara, e-učenje i grupni rad. Svim studentima omogućeno je korištenje e-pošte na domeni student.unipu.hr, a koristi se za svu službenu komunikaciju unutar Sveučilišta. Studenti su dužni, u komunikaciji s nastavnicima i službama Sveučilišta, koristiti se računom e-pošte na domeni student.unipu.hr, a nastavnici i djelatnici nisu dužni uzimati u obzir poruke poslane s drugih adresa e-pošte. Sve obavijesti uprava Sveučilišta i sastavnica Sveučilišta, odnosno zajedničkih službi, dostavljat će se na adrese studenata na domeni student.unipu.hr.
Dragi maturanti, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli za vas organizira besplatne pripreme za državnu maturu iz svih obveznih predmeta: Hrvatski jezik, Matematika, Talijanski i Engleski jezik, i to na razini A i B.  
Aktivirani su krizni timovi za psihološku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja koji su spremni pružati telefonsku i online podršku svim učenicima, učiteljima i njihovim roditeljima koji trebaju pomoć. Sadržaje vezane uz podršku mladima u teškim okolnostima možete pronaći na poveznicama:
Obavijest o dostavi pismena...
Molimo da se uslijed novonastale epidemiološke situacije, zbog ograničenja mogućnosti prijema zemaljske pošte u kriznom razdoblju, pismena adresirana na Sveučilište dostavljaju elektroničkom poštom na adresu ured@unipu.hr .
Povjerenstvo za provedbu Natječaja za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa utvrdilo je Konačnu rang listu studenata i studentica koji ostvaruju pravo na jednokratnu potporu (pomoć) zbog slabijeg socio-ekonomskog statusa.  
Poštovani studenti, s obzirom na novonastalu situaciju nastava će se održavati online. Ovisno o specifičnostima kolegija i gradiva dio nastave održavat će se putem online emitiranja (u terminima dosadašnjeg rasporeda) dok će ostala nastava biti asinhrona tj. materijali će biti postavljeni na sustav e-učenja , a dodatne konzultacije će se odvijati i putem e-maila. Ispiti, kolokviji i sl. se odgađaju do daljnjeg. Svaki će nastavnik svoje studente e-mailom obavijestiti o terminima i načinu održavanja e-nastave .
Sukladno obavijesti uprave Sveučilišta da će se, uslijed nastale epidemiološke situacije, od ponedjeljka 16. ožujka nastava izvoditi na daljinu molimo sve studente i nastavnike da provjere radi li im ispravno osobni AAI@EduHr korisnički račun.      ×      
Uprava Sveučilišta obavještava sve studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli da uslijed nastale epidemiološke situacije od četvrtka 12. ožujka 2020. ne dolaze na planiranu nastavu. Od ponedjeljka, 16. ožujka, nastava će se izvoditi na daljinu sukladno daljnjim obavijestima.     ×      
Poslovni dnevnik već tradicionalno putem društveno odgovornog projekta “Iskustvo zlata vrijedi” spaja partnere poslodavce sa studentima s invaliditetom i studentima slabijega materijalnog statusa, s ciljem omogućavanja prakse radi lakšeg zapošljavanja u budućnosti. Do sada je kroz projekt omogućena radna praksa za više od 100 studenata s invaliditetom te studenata slabijega materijalnog statusa.
Raspisuje se Natječaj za dodjelu rektorove nagrade najuspješnijim studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2018./2019. koji su se istaknuli ostvarenim uspjehom na studiju, nastavnim i izvannastavnim aktivnostima i ostvarenim postignućima. Rektorova nagrada dodjeljuje se po jednom studentu svake sastavnice. Nagrade uručuje rektor na svečanosti u povodu Dana Sveučilišta (Dies Academicus). Natječaj je otvoren do 18. ožujka 2020. godine, a prijavu na natječaj mogu podnijeti student osobno ili čelnik sastavnice uz prethodnu suglasnost studenta.
Sukladno preporuci Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u kontekstu izbijanja koronavirusa, Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) savjetuje svim korisnicima programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti da otkažu ili odgode putovanja u talijanske regije Lombardija, Veneto, Emilia Romagna, Pijemont i Lazio, Hong Kong, Japan, Iran, Južnu Koreju, Singapur te kinesku pokrajinu Hubei (dalje u tekstu: pogođena područja), a za ostale kineske pokrajine također se savjetuje izbjegavanje putovanja koja nisu nužna.
Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 25. veljače 2020. godine raspisuje Natječaj za sufinanciranje troškova prijevoza studenata polaznika međunarodnih programa mobilnosti ERASMUS + i CEEPUS.
Agencija za mobilnost i programe Europske Unije, sukladno preporuci Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva znanosti i obrazovanja u kontekstu izbijanja koronavirusa, savjetuje studentima i osoblju visokih učilišta koji sudjeluju u programu  Erasmus+ da izbjegavaju putovanja u talijanske regije Lombardiju i Veneto te pokrajinu Hubei (Kina) , a za ostale kineske pokrajine također se savjetuje izbjegavanje putovanja koja nisu nužna. Visokim se učilištima preporučuje da u dogovoru s projektnim partnerima odgode sva putovanja povezana s odlaznim i dolaznim mobilnostima studenata i osoblja.
Početak radova na izgradnji novih paviljona studentskog doma započeo je u subotu 15. veljače rušenjem starih objekata. Pula za godinu dana dobiva novoopremljena dva paviljona studentskog doma koja će zasigurno biti dom i mjesto za druženje, učenje i nova prijateljstva mnogim studentima. U nastavku pogledajte timelapse video snimku: 
Proslava 30. obljetnice Sindikata znanosti i visokog obrazovanja održat će se  14. veljače 2020. s početkom u 11.30 sati u dvorani T. Peruško, 2. kat, Ronjgova 1. Proslava će se organizirati kao sjednica podružnice Sveučilišta Jurja Dobrile uz prigodan glazbeni program. Obilježavanje trideset godina kontinuiranog i uspješnog djelovanja je bez sumnje izrazito bitan i ponosan trenutak za našu organizaciju.
Na temelju članka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 2. Odluke o kriterijima za utvrđivanje slabijeg socio-ekonomskog statusa studenata koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli (KLASA: 003-08/16-02/09, URBROJ: 380-01-16-1, od 19. veljače 2016. godine i KLASA: 003-08/16-02/09, URBROJ: 380-01-18-2 od 28. veljače 2018. godine) rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 11. veljače 2020. godine raspisao je Natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog  statusa koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.
Na temelju članka 11. Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Povjerenstvo za utvrđivanje rezultata natječaja utvrđuje konačnu rang-listu studenata i studentica koji ostvaruju pravo na dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija u akademskoj godini 2019./2020.
Dragi maturanti, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli za vas organizira besplatne pripreme za državnu maturu iz svih obveznih predmeta: Hrvatski jezik, Matematika, Talijanski i Engleski jezik, i to na razini A i B. 
Dana 1. veljače 2020. godine preminuo je doc. dr. sc. Dražen Alerić . Naš dragi kolega, prijatelj, vrhunski i omiljeni profesor brojnim generacijama studenata.
Objavljuju se Privremeni rezultati Natječaja za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2019./2020. Studenti i studentice koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu podnijeti pismeni prigovor putem Rektorata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u roku od 8 dana od dana objavljivanja privremene rang-liste.
Dana 23. siječnja 2020. godine na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli u sklopu projekta „Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula“ održana su uvođenja voditelja te izvoditelja projekta u posao. Na sastanku za voditelje prisustvovali su predstavnici naručitelja radova Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te predstavnici voditelja projekta Cubicon d.o.o., a na sastanku s izvoditeljima pored predstavnika naručitelja radova sudjelovali su predstavnici izvoditelja radova Zajednice gospodarskih subjekata: LAVČEVIĆ d.d. i LAVČEVIĆ-INŽENJERING d.o.o., voditelj projekta Cubicon d.o.o. te predstavnik stručnog nadzora VIS PROJEKTIRANJE d.o.o.
Zadnjih dana primjećeno je povećanje broja lažnih e-mail "scam" poruka koje od korisnika ucjenom pokušavaju iznuditi uplatu  novčanog iznosa u Bitcoin protuvrijednosti. Kako bi poruku učinio što uvjerljivijom, napadač je lažirao adresu pošiljatelja kako bi bila istovjetna adresi primatelja. Takve poruke ne sadrže zlonamjerni sadržaj u vidu virusa i drugih zloćudnih programa, ali korisnike savjetujemo da ovu i sve ostale poruke ovoga tipa zanemare te uklone (obrišu) iz svojeg sandučića elektroničke pošte.
Na temelju članka 7. stavka 1. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom (Narodne novine, broj 23/15), ministrica znanosti i obrazovanja donosi Odluku o visini iznosa novčane potpore za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za akademsku godinu 2019./2020. uza zahtjeve za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za akademsku godinu 2019./2020.
Technische Hochschule Ingolstadt organizira ljetnu školu “User Experience Boot Camp – Designing for Accessibility” te poziva zainteresirane nastavnike koji bi se uključili u rad u okviru Erasmus programa . Naglasak ljetne škole je na praktičnom radu, a program je kombinacija predavanja i projektnog rada, gdje će studentima biti potrebna podrška. Ljetna škole održava se od  27. srpnja do 7. kolovoza ove godine, a mjesto održavanja je Technische Hochschule Ingolstadt (Njemačka).
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Studentski centar Pula održali su početnu konferenciju projekta „Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula“ u ponedjeljak 16. prosinca 2019. godine s početkom u 11 sati na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.
„Europska noć istraživača“ u Republici Hrvatskoj dio je inicijative koja se održava posljednjih desetak godina u gradovima diljem Europe zadnjeg petka u mjesecu rujnu. Pet hrvatskih gradova bili su domaćini Europske noći istraživača u 2019. godini. 
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 4. prosinca 2019. godine raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2019./2020. Natječaj za dodjelu stipendija provodi se sukladno odredbama Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, objavljenom na mrežnim stranicama Sveučilišta.
U okviru Predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije zajedno s Glavnom upravom za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije (DG REGIO) i Regional Studies Association (RSA Europe ) u razdoblju od 11.-13. svibnja 2020. organizira konferenciju pod nazivom „Treća zajednička konferencija o Kohezijskoj politici Europske unije“.
Kao jedan od četiriju obrazovnih Sindikata u štrajku, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja jučer je nakon dugotrajnih i iscrpljujućih pregovora s Vladom RH postigao dogovor o sporazumu koji će se utanačiti i potpisati u četvrtak 5. prosinca. Time su ostvareni preduvjeti za izlazak iz štrajka pa u našem sustavu štrajk završava .
Prijem kod rektora povodom izvrsnih...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Alfio Barbieri jučer je u svom uredu primio kapetane sportskih ekipa koji su ostvarili izvrsne rezultate na 5. međusveučilišnom svjetskom prvenstvu (5th World InterUniversities Championships - WIUC) koji je ove godine održan u Puli u razdoblju od 13. studenoga do 17. studenoga 2019. godine. Na natjecanju je sudjelovalo preko 2.300 studenata s više od 70 Sveučilišta diljem Europe, Afrike i Azije.
Pokreće se postupak za izbor jednog člana Senata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u jednoj izbornoj jedinici i to jednog studenata poslijediplomskih studija (I. izborna jedinica).
Pozivamo sve zainteresirane studente i nastavnike na predavanje „Budućnost Europske unije“ koje će zastupnik u Europskom parlamentu mr. sc. Valter Flego održati u ponedjeljak 28. listopada 2019. godine u dvorani Pula (FET, Preradovićeva 1) s početkom u 10 sati.     ×      
Sve informacije o proceduri upisa i terminu upisa (vrijeme i mjesto) možete pronaći na stranici:
Studenti se upisuju putem Studomata , ali tek kada polože sve planirane kolegije, jer datumom upisa  sustav izrađuje račun temeljem ostvarenih ECTS bodova (na taj dan).
Dodatni upisni rok za upis u I. godinu sveučilišnih diplomskih studija u ak. god. 2019./2020. provodi se za one studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon završenih upisa u jesenskom upisnom roku. Prijave za upis i razredbeni postupak zaprimaju se  do 18. listopada 2019. godine.
Sve informacije o rezultatima Natječaja, postupku upisa i točnom vremenu kada treba doći - pronađite na stranici:
Sve informacije o proceduri upisa i terminu upisa (vrijeme i mjesto) možete pronaći na stranici:
Natječaj  za upis studenata u I....
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je Natječaj za upis studenata u prvu godinu stručnog preddiplomskog studija Sestrinstva u akademskoj godini 2019./2020. Prijave za upis i razredbeni postupak primaju se  do 10. listopada 2019. godine , a donose se osobno ili šalju preporučeno poštom.
Prvi krug upisa u diplomske studije održava se u petak, 4. listopada,  prema rasporedu koji će biti naknadno objavljen. Za kandidate koji se ne uspiju upisati u prvom krugu upisa, održat će se drugi krug - tri tjedna kasnije - 25. listopada.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je Natječaj - 3. upisni rok za upis studenata u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2019./2020.
Svi kandidati koji su ostvarili pravo upisa, a nisu mu pristupili prema predviđenom rasporedu , mogu se doći upisati u petak 20. rujna u 13 sati (nova zgrada) FET-a ili u ponedjeljak, 23. rujna 2019. u 9 sati, soba br. 5 u poslovnoj zgradi FET-a, Preradovićeva 1.
Sve informacije o rasporedu (vrijeme i mjesto) i postupku upisa možete pronaći na stranici:
Obilježavanje nacionalnog dana borbe...
Dana 22. rujna 2019. godine obilježava se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, u spomen na dan 22. rujna 1999. godine kada je Mate Oraškić na zagrebačkom općinskom sudu tijekom brakorazvodne parnice ubio tri žene – Gordanu Oraškić (supruga), njezinu odvjetnicu Hajru Prohić i sutkinju Ljiljanu Hvalec, a teško ozlijedio Stanku Cvetković, djelatnicu suda.
Od svibnja do listopada 2019. godine diljem Europe provode se razni oblici konzultacija s mladima u sklopu 7. ciklusa. Cilj ovog ciklusa jest prikupiti mišljenje mladih na temu " Stvaranje prilika za mlade ", pritom stavljajući fokus na tri Cilja za mlade: Kvalitetni poslovi za sve, Kvalitetno učenje te Poticaj mladima iz ruralnih sredina. 
Studenti se upisuju putem Studomata , ali tek kada polože sve planirane kolegije, jer datumom upisa  sustav izrađuje račun temeljem ostvarenih ECTS bodova (na taj dan).
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli organizira programe cjeloživotnog obrazovanja otvorene ljudima svih životnih dobi. U tijeku su upisi na dva programa cjeloživotnoga stručnog usavršavanja...
U članku pod nazivom "Kako 3D tehnologija ispisuje budućnost" naše se Sveučilište spominje u kontekstu uvođenja novih tehnologija poput 3D modeliranja, tiska te 3D skeniranja.
Nakon provedenog I. (ljetnog) upisnog roka na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli preostalo je slobodnih mjesta na svim Sastavnicama Sveučilišta.
Besplatne pripreme za državnu maturu...
Dragi maturanti, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli za vas organizira pripreme za državnu maturu iz predmeta Hrvatski jezik i Matematika. 
Svi kandidati koji su ostvarili pravo upisa, a nisu mu pristupili prema predviđenom rasporedu , mogu se doći (u zgradi Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Preradovićeva 1) upisati i u danima koji slijede  nakon njihovog termina , ali najkasnije u petak, 26. srpnja 2019. u 12 sati.
Sve informacije o rasporedu (vrijeme i mjesto) i postupku upisa možete pronaći na stranici:
Upisi će se obavljati isključivo prema rasporedu (po studijima i danima upisa) koji će biti objavljen na mrežnim stranicama sveučilišta najkasnije 17. srpnja 2019. godine. Uz raspored upisa bit će detaljno objašnjeno sve što kandidat mora uplatiti i učiniti prije upisa. Studenti su dužni poštivati vrijeme upisa i na upis doći u vremenu predviđenom rasporedom!
Natječaj za smještaj studenata u...
Studentski centra Pula objavio je Natječaj za smještaj studenata u Studentski dom Pula i subvencioniranje smještaja studenata koji stanuju kod privatnih stanodavaca u Puli u ak. god. 2019./2020.
Utvrđene su kandidacijske liste za izbor dva člana Senata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Glasovanje za dva člana Senata provest će se 1. srpnja 2019. godine na Rektoratu Sveučilišta (Zagrebačka 30) u periodu od 9 do 14 sati, a dodatne informacije možete pronaći u dokumentu u nastavku:
Početna konferencija projekta „Razvoj i unapređenje studijskih programa sukladno HKO-u na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli“ održana je u srijedu 12. lipnja 2019. godine na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.
EUROSTUDENT VII je najveće europsko istraživanje o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja, a provodi se u više od 30 zemalja Europe.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je Natječaj za upis studenata u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2019./2020.
Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su Mirena Tubić i Roman Ivezić s pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile. Ostvarili su međunarodni projekt umrežavanja studenata i gospodarstvenika DA SPACE koji se realizirao pri pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile i privodi se kraju.
Pokreće se postupak za izbor dva člana Senata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u dvije izborne jedinice i to jednog predstavnika zaposlenika ( I. izborna jedinica ) i jednog predstavnika studenata poslijediplomskih studija ( II. izborna jedinica).
Dana 27. svibnja 2019. godine prof. dr. sc. Alfio Barbieri i prof. dr. sc. Dragan Primorac potpisali su Sporazum o suradnji u području znanstveno-istraživačke i stručne djelatnosti, u izvođenju nastave na stručnim i sveučilišnim preddiplomskim, diplomskim, integriranim te poslijediplomskim studijima i u edukaciji studenata u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina kao nastavnoj bazi Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. 
Od 7. do 12. svibnja 2019. u Poreču je održano drugo po redu STEM Games međunarodno studentsko natjecanje u znanju i sportu koje je i ove godine okupilo gotovo 2000 studenata STEM područja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Njemačke. Na natjecanju je sudjelovalo oko 70 studenata i troje nastavnika Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Naši su se studenti natjecali u tehnološkoj areni, rukometu, stolnom tenisu, futsalu, odbojci, odbojci na pijesku, krosu, šahu i košarci.
Studentski pravobranitelj prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava, može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava te obavlja druge poslove iz djelokruga svog rada.
Dana 15. svibnja u gradu Ulmu u Njemačkoj održana je Finalna konferencija EU projekta DA-SPACE na kojem su sudjelovali projektni timovi Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije. Također je održan i 2. International Demo day na kojemu su svoju inovativnu ideju, kao rezultat rada u 2. ciklusu Otvorenog inovacijakog laboratorija, prezentirali studenti Sveučilišta i pobjednici lokalnog laboratorija Nikolina Gerić i Roman Ivezić.
Na temelju članka 41. i 45. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Fakultetsko vijeće Medicinskog fakulteta je na svojoj 1. konstituirajućoj sjednici, održanoj dana 14. svibnja 2019. godine donijelo Odluku o pokretanju postupka za izbor dekana Medicinskog fakulteta. Za dekana se može kandidirati nastavnik u znanstveno-nastavnom odnosno umjetničko-nastavnom zvanju docenta, izvanrednog ili redovitog profesora u radnom odnosu na Medicinskom fakultetu s najmanje 50% radnog vremena. Kandidatura za izbor dekana sadrži prijedlog odnosno prijavu za izbor dekana te životopis i program rada kandidata. Rok za podnošenje prijedloga iznosi 30 dana od dana objave ove Odluke na mrežnim stranicama Sveučilišta.
Studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u sklopu Turizmijade 2019. u Budvi, osvojili su drugo mjesto u futsalu u međunarodnoj konkurenciji 13 sportskih ekipa drugih Veleučilišta i Sveučilišta.
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja, 2. svibnja 2019. godine, prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja, potpisala je četverogodišnji ugovor (za ak. godine 2018./2019., 2019./2020., 2020./2021. i 2021./2022.) o programskom financiranju s prof. dr. sc. Alfiom Barbierijem, rektorom Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Uvođenjem programskog financiranja visokog obrazovanja i znanosti javnih visokih učilišta, koji se temelji na modelima dobre prakse razvijenih EU zemalja, osigurava se temeljno financiranje javnih visokih učilišta i omogućuje dodatno financiranje koje se temelji na rezultatima odnosno postizanju dogovorenih ciljeva, a sve to se veže uz transparentan način izračuna i dodjele sredstava.
Na temelju članka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 7. Pravilnika o nagrađivanju studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a sukladno izvješću Povjerenstva za provedbu Natječaja za dodjelu rektorove nagrade za akademsku godinu 2017./2018., rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je dana 2. travnja 2019. godine donio je Odluku o dodjeli Rektorove nagrade za akademsku godinu 2017./2018.
U petak, 5. travnja na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Stanici 50 održan je 2. Local Demo Day, završni sastanak sudionika drugog ciklusa DA-SPACE Otvorenog inovacijskog laboratorija uspostavljenog na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli uz potporu Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije u sklopu projekta DA-SPACE – Open Innovation to Raise Entrepreneurship Skills and Public Private Partnership in Danube Region, Interreg Danube Transnational Programme. 
Društvene mreže u današnje vrijeme postaju jednim od glavnih izvora informacija te se na ovaj način priključujemo aktualnom trendu. Pozivamo sve zainteresirani studente da prate našu Facebook stranicu i objave koje su vezane uz Erasmus+ program. Na stranici će se objavljivati natječaji, iskustva studenata, fotografije, videozapisi i slični sadržaji vezani uz sam program. Pratite nas, pozovite kolege/kolegice te možda pronađete informacije koje će vas zainteresirati da postanete dio Erasmus+ programa!
Poziv svima zainteresiranima na Dan otvorenih vrata DA-SPACE otvorenog inovacijskog laboratorija na kojem će projektni timovi Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije (partneri u projektu DA-SPACE) prezentirati dosadašnji rad laboratorija, aktivnost "Poduzetnički trening za mlade talente", ostvarene rezultate te planove o budućim aktivnostima. Dan otvorenih vrata održat će se na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u prostoru „Stanica 50“, 29. ožujka 2019. godine s početkom u 10 sati, a okupit će predstavnike obrazovnih institucija, sadašnje i prošlogodišnje sudionike DA-SPACE ciklusa u laboratoriju, djelatnike Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Istarske županije, te suradnike.
Otvaranjem poziva za autore započele su pripreme programa CARNET-ove konferencije za korisnike koja ove godine nosi naziv „Na granici mogućega“. Konferencija će od 6. do 8. studenoga 2019. godine u Šibeniku okupiti više od tisuću CARNET-ovih korisnika i suradnika, u prvome redu učitelje, nastavnike i ravnatelje u osnovnim i srednjim školama, profesore na fakultetima, CARNET sistem inženjere i koordinatore, članove znanstveno-istraživačke zajednice, kao i informatičke stručnjake i gospodarstvenike iz područja IKT-a.
Sveučilište Jurja Dobrile potpisom rektora na peticiju "Inicijativa znanost za brodogradnju!" pridružilo se akciji koja je zamolbu prijatelja iz Uljanika i 3. maja šalje legalni i otvoreni znak znanstvene i stručne javnosti svima onima koji trebaju donijeti konačnu odluku o sudbini hrvatske brodogradnje. Molimo da pročitate tekst otvorenog pisma te se informirate o inicijativi:  
Raspisuje se Natječaj za dodjelu rektorove nagrade najuspješnijim studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2017./2018. koji su se istaknuli ostvarenim uspjehom na studiju, nastavnim i izvannastavnim aktivnostima i ostvarenim postignućima. Rektorova nagrada dodjeljuje se po jednom studentu svake sastavnice. Nagrade uručuje rektor na svečanosti u povodu Dana Sveučilišta (Dies Academicus). Natječaj je otvoren do 23. ožujka 2019. godine. Prijavu na natječaj mogu podnijeti student osobno ili čelnik sastavnice uz prethodnu suglasnost studenta.
Na našoj internetskoj stranici možete pronaći sve potrebne informacije glede aktivnosti Centra za razvoj karijera, kao i ciljeve, misiju i viziju samog Centra. Osim navedenog možete pronaći radionice koje se održavaju na našem Sveučilištu, svrhu radionica, vrijeme održavanja, te na koji se način na njih prijaviti. Također, studenti mogu ugovoriti savjetovanje sa djelatnikom Centra radi izrade životopisa, te pripreme za intervju (simulacija razgovora za posao) kao i samog savjetovanja glede ponašanja prilikom razgovora i testiranja. Centar za razvoj karijera djeluje kao posrednik između poslodavaca i studenata/magistra zbog čega ima i svoju bazu podataka, u koju se možete samostalno registrirati, pretraživati sve otvorene natječaje kao mjenjati određene informacije na vlastitom profilu. 
Studenti koji su ostvarili pravo na jednokratnu potporu (pomoć) dužni su se u što kraćem roku u redovno radno vrijeme od ponedjeljka do petka javiti u Rektorat Sveučilišta na adresi Zagrebačka 30, 52100 Pula i sa sobom ponijeti Obrazac s podacima za isplatu. U nastavku preuzmite konačnu rang-listu te potreban obrazac...  
Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 13. veljače 2019. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2019. godinu.
Na temelju članka 11. Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Povjerenstvo za utvrđivanje rezultata natječaja utvrđuje privremenu rang-listu studenata i studentica koji ostvaruju pravo na dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija u akademskoj godini 2018./2019.
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 28. siječnja 2019. godine raspisuje natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Mjera kroz koju se olakšava pristup studijima studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa u akademskoj godini 2018./2019. je jednokratna potpora (pomoć) studentima. Odluku o provedenom natječaju i dodjeli jednokratne potpore (pomoći) donosi rektor Sveučilišta. Iznos jednokratne potpore (pomoći) po studentu iznosi: 4.000,00 kuna. Broj jednokratnih potpora (pomoći): 15.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje kako su odlukom Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2018./2019. pomaknute crte na rang-listama za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u skladu s člankom 7. stavkom 11.  Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti  (Narodne novine, broj 78/2018.).
Na temelju članka 7. stavka 1. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom (Narodne novine, broj 23/15), ministrica znanosti i obrazovanja donosi Odluku o visini iznosa novčane potpore za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za akademsku godinu 2018./2019. uz Zahtjeve za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za akademsku godinu 2018./2019.
Izbori za članove studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održani su 14. i 15. siječnja 2019. godine. Na temelju članka 20. Pravilnika o izborima za Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Izborno povjerenstvo za provedbu izbora za Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 21. siječnja 2019. godine utvrdilo je i objavljuje konačne rezultate izbora.
Na temelju članaka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 11. Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (KLASA: 003-08/14-01/01-01, URBROJ: 380-01-01-18-4 od 21. veljače 2018. godine), rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 14. siječnja 2019. godine raspisuje Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2018./2019.
Izbori za studentski zbor održat će se u ponedjeljak 14. i utorak 15. siječnja 2019. u vremenskom razdoblju od 9 do 15 sati u zgradi Rekorata Sveučilišta. Pravo biranja na izborima za Studentski zbor imaju svi studenti.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje kako su odlukom Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2018./2019. pomaknute crte na rang-listama za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u skladu s člankom 7. stavkom 11. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti ( Narodne novine, broj 78/2018 .).
Nekoliko nam je korisnika javilo da su dobili lažnu obavijest o "nadogradnji webmail računa" kojom se od korisnika traži da otkriju korisničko ime i lozinku svojeg AAI@EduHr elektroničkog identiteta. Ukoliko ste odali svoje podatke  odmah promijenite svoju lozinku  AAI@EduHr korisničkog računa i javite SIP-u vrijeme incidenta kako bismo utvrdili eventualnu štetu!
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (u daljnjem tekstu: Sveučilište) raspisuje natječaj za odabir dva (2) studenta – asistenta za potporu studentima s motoričkim poremećajima na Sveučilištu u akademskoj godini 2018./2019. Potpora za studente s motoričkim poremećajima (60 % i više) može uključivati potporu pri kretanju (odlazak i dolazak na fakultet te kretanje po prostoru, rješavanje administrativnih procedura, nabavu literature, fotokopiranje) te pomoć u praćenju nastave, a sve u skladu s unaprijed definiranim potrebama studenata s invaliditetom.
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 15. studenog 2018. godine donio je Odluku o raspisivanju izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta u akademskoj godini 2018./2019. Izbori će se održati 14. i 15. siječnja 2019. godine u zgradi rektorata Sveučilišta na adresi Zagrebačka 30. U izborima za Studentski zbor imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti upisani na Sveučilište.