Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Početak nastave na višim godištima...

Upute za početak nastave su objavljene na stranicama Sveučilišta 14. 9. 2021., a temeljene su na uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i nadležnog kriznog stožera, glede pandemije izazvane Corona-19 virusom.

Nastava se odvija prema rasporedu sati koji je postavljen na web stranicu Tehničkog fakulteta u Puli.

Podjelu u grupe radi predmetni nastavnik, a faktori koje uzima u obzir pri tome su broj studenata koji je upisan na kolegiju (upisani na kolegiju u ISVU Nastavničkom portalu) i broj 'pandemijskih' mjesta u prostoriji. Sjedeća mjesta su u većini prostorija na klupama obilježena.

Dodatna uputa koja vrijedi za sve nositelje nastavnike i studente

Na obveznim i izbornim kolegijima, sukladno poštivanju mjera razmaka od najmanje 1,5 metara u zatvorenom prostoru, a u skladu s raspoloživim prostornim nastavnim kapacitetima zgrada Sveučilista Jurja Dobrile u Puli, nastava se izvoditi konvencionalnim načinom (u prostoriji i u neposrednom kontaktu sa studentima) - u dvoranama po studijskim grupama gdje će broj biti definiran sukladno važećim epidemiološkim mjerama, dok će ostale studijske grupe istovremeno prema rasporedu za taj tjedan nastavu pratiti na daljinu prijenosom uživo iz dvorana - kamerama čime se osigurava izravan kontakt kao u kontaktnoj nastavi. Tako definirane studijske grupe izmjenjivat će se svaki tjedan time se  osigurana maksimalna zaštita studenata i zaposlenika Sveučilišta i pritom osigurati kvaliteta i iskustvo konvencionalne nastave. Sve dvorane u kojima se održava nastava bit će opremljene kamerama sa sustavom daljinskog praćenja. Studenti u studijskoj grupi koja nastavu tijekom tjedna prate na daljinu preko prijenosa uživo iz dvorana imaju iste obveze i odgovornosti kao i studenti koji su prisutni u dvorani. 

U pauzama, između nastave dvaju kolegija, prostorije se provjetravaju. Studenti su obvezni dolaziti na vrijeme, a zbog upisivanja u listu i dezinfekciju ruku moraju biti ranije pred zgradom.

Mole se studenti da prate Novosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i nadležnog kriznog stožera, zbog mogućih  novih uputa glede pandemije izazvane Corona-19 virusom.

S poštovanjem,

Bernard Franković
Dekan

Popis obavijesti