Dobrodošli na internetsko sjedište Tehničkog fakulteta u Puli

Fakultet izvodi tri studijska programa:

 

 

Više o nama pročitajte na stranici O fakultetu, a možete pogledati i popise naših nastavnika, suradnika s drugih sastavnica Sveučilišta te vanjskih suradnika.

Trebate li nas kontaktirati za vas smo pripremili i stranicu Kontakti, a popis svih stranica našeg mrežnog sjedišta pogledajte na mapi TFPU weba.

 


Informativni dan za roditelje i...

Informativni dan za roditelje i buduće studente

13lipnja202210:31
Sara Maga

Dragi roditelji i budući studenti, pozivamo vas da nam se pridružite na Informativnim danima koji se održavaju 14. lipnja 2022. od 17 do 19 sati u foajeu nove zgrade Fakulteta za ekonomiju i turizama "Dr. Mijo Mirković". Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli se po prvi puta održava Informativni dan za roditelje. S obzirom da su analize pokazale da pri izboru studija veliku ulogu imaju i roditelji, Sveučilište je odlučilo posebno informirati roditelje o svojoj širokoj lepezi studijskih programa te načinu i mogućnostima upisa. Na Sveučilištu se nadaju da će ovim događajem pomoći roditeljima budućih studenata sa korisnim informacijama i dilemama oko željenih studijskih programa.

Otvorene prijave za Magenta Jump In...

Otvorene prijave za Magenta Jump In studentske prakse

08lipnja202209:44
Dominik Tomislav Vladić

Želiš li programirati u IT R&D timu mikroservise koji će opsluživati milijune krajnjih korisnika? Ili možda brifirati kreativnu agenciju dok kreiraš komunikacijske i brand strategije? Tvoji interesi su u smjeru napredne poslovne analitike? Sjajna prilika te očekuje i ako su tvoja strast porezi ili samo želiš ispit iz radnog prava pripremiti dok proučavaš njegovu praktičnu primjenu. Uskoči u ljetne studentske prakse Magenta Jump In! Možeš birati između tridesetak različitih praksi te pod budnim okom mentora koji su redom vrhunski stručnjaci svog područja (neki čak i članovi Uprave) provesti ljeto za pamćenje. Prijave traju do 21. lipnja, a radnu atmosferu možeš već danas škicnuti i na Instagramu, zovu se magenta.side ;)

Svečanom sjednicom Fakultetskog...

Svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća obilježen Dan Tehničkog fakulteta u Puli

08lipnja202209:37
Dominik Tomislav Vladić

U petak, 03. svibnja 2022. godine je svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća obilježen Dan Fakulteta, a povodom 5. godišnjice početka obrazovanja u znanstvenom području tehničkih znanosti u poljima računarstva i strojarstva na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Svečana sjednica održala se na prekrasnom i novouređenom Sveučilišnom trgu na adresi Zagrebačka 30. Na skupu prisutnima obratili su se dekan Fakulteta, prof. dr. sc. Bernard Franković i prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju Sveučilišta Jurja Dobrile u Pul, izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić – Paić, te rektor u proteklom mandatu, prof. dr. sc. Alfio Barbieri. 

Studenti Tehničkog fakulteta u Puli...

Studenti Tehničkog fakulteta u Puli (TFPU) posjetili tvornicu tvrtke British American Tobacco (BAT)

06lipnja202208:51
Dominik Tomislav Vladić

Studenti Tehničkog fakulteta u Puli (TFPU) posjetili tvornicu tvrtke British American Tobacco (BAT)  u Kanfanaru a organiziran je od strane doc. dr. sc. Marko Kršulja i dekana prof. dr. sc. Bernarda Frankovića.  Posjet je odrađen u sklopu nastave i suradnje s lokalnim tvrtkama s ciljem da se studenti upoznaju s tehnologijom proizvodnje koja uključuje razna prenosila i dizala, transportne trake, automatizaciju postrojenja i niz modernih tehnoloških procesa. Studenti su upoznati s poslovima koji se traže u tvornici te izazovima s kojima se tržište rada suočava u pogledu Strojarstva i Računarstva. 

Tjedan Tehničkog fakulteta u Puli -...

Tjedan Tehničkog fakulteta u Puli - TFPU 2022.

31svibnja202207:19
Dominik Tomislav Vladić

Povodom 5. obljetnice početka visokoškolskog obrazovanja u području tehničkih znanosti na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli Tehnički fakultet u Puli organizira niz događanja prvenstveno sa ciljem predstavljanja široj javnosti sveučilišne studije koji se izvode u tehničkim poljima računarstva i strojarstva. Tjedan TFPU započinje danas 27. svibnja 2022. i završava sa svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća koja će se održati 3. lipnja 2022. u 11 sati. Veselimo se vašem dolasku!

Iz medija: studenti TFPU-a i FPZ-a...

Iz medija: studenti TFPU-a i FPZ-a posjetili Luku Pula / Studenti pozvani na Dane otvorenih vrata svake prve srijede u mjesecu

16svibnja202207:49
Ivica Petrinić

Posjet je odrađen u sklopu zajedničke nastave između Tehničkog fakulteta u Puli te Fakulteta prirodnih znanosti u Puli, a organizirali su ga doc. dr. sc. Marko Kršulja i dr. sc. Neven Iveša .

Promocija prvostupnika Tehničkog...

Promocija prvostupnika Tehničkog fakulteta u Puli preddiplomskog stručnog studija Proizvodno strojarstvo 24. ožujka 2022

28ožujka202207:44
Dominik Tomislav Vladić

Na studentskom trgu Sveučilišta Juraj Dobrila u Puli 24. ožujka 2022. održana je promocija za 22 stručna inženjer/inženjerka strojarstva (bacc. ing. mech.) Tehničkog fakulteta u Puli. Tehnički fakultet u Puli izvodi sveučilišni preddiplomski studij Računarstva, stručni preddiplomski studij Proizvodnog strojarstva te diplomske sveučilišne studije Računarstva i Strojarstva, spajajući nove tehnologije i industrijsku praksu. Na ovim se studijima, uz temeljne tehničke, konvencionalne računarske i strojarske discipline, izučavaju odabrana područja brodogradnje i elektrotehnike kao i nove i moderne tehnologije: automatika, elektronika, mehatronika i robotika.

Najava promocije prvostupnika...

Najava promocije prvostupnika preddiplomskog stručnog studija Proizvodno strojarstvo TFPU-a (24. ožujka)

21ožujka202207:22
Ivica Petrinić

Promocija  prvostupnika Tehničkog fakulteta u Puli preddiplomskog stručnog studija Proizvodno strojarstvo održat će se u četvrtak, 24. ožujka 2022. godine na Studentskom trgu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (trg između Studentskog doma i restorana). Studenti pomoventi će biti obaviješteni  putem elektroničke pošte.

Online predavanje i radionica na temu...

Online predavanje i radionica na temu superračunalstva 3. ožujka i 4.ožujka

03ožujka202207:15
Dominik Tomislav Vladić

Prof. Lado Kranjčević i Ante Sikirica iz Centra za napredno računanje i modeliranje, Sveučilišta u Rijeci, koji upravlja najjačim hrvatskim superračunalom BURA, održati će predavanje i radionicu na temu superračunalstva za studente, ali možete se i vi uključiti ako vas zanima. 1. Predavanje četvrtak 3. ožujka 2022., u 12 sati prof. dr. sc. Lado Kranjčević "Superračunalni resursi i paralelno računanje" Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/81634122706?pwd=ZFB4cWFPM0NEWmFydTV5MGRyYXdPUT09 Meeting ID: 816 3412 2706 Passcode: 571462

Studenti Tehničkog fakulteta u Puli...

Studenti Tehničkog fakulteta u Puli posjetili Riječku razvojnu agenciju Porin (29.1.)

03veljače202212:32
Marko Kršulja

U sklopu projekta Stručnom praksom do ranog razvoja karijere studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Tehničkog fakulteta u Puli studija Strojarstvo i Računarstvo  posjetili su 29. siječnja 2022. godine Riječku razvojnu agenciju PORIN gdje je za njih održana radionica iz 3D printanja i 3D skeniranja.  

Više

Tehnički fakultet u Puli: 
Javni poziv studentima za obavljanje administrativnih poslova u odjelu računovodstva

27svibnja202213:31
Dominik Tomislav Vladić

Tehnički fakultet u Puli: 
Izbori za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

26svibnja202214:00
Ivica Petrinić

Tehnički fakultet u Puli: 
Natječaj: Ljetna škola hrvatskog i njemačkog jezika (Pula, 17.–30.7.2022.)

02svibnja202214:13
Ivica Petrinić

Tehnički fakultet u Puli: 
Prvi kolokvij iz kolegija Matematika II - 26.4.2022.

24travnja202209:44
Valter Boljunčić

Tehnički fakultet u Puli: 
Ispit iz kolegija Matematika II i Operacijska istraživanja - 19.4.2022.

11travnja202213:39
Valter Boljunčić
Više