Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Održana početna konferencija projekta...

Na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u ponedjeljak 12. srpnja održana je početna konferencija projekta "Prenamjena zgrade bivšeg vojnog objekta – Mornaričke bolnice za potrebe istarskog Sveučilišta". Ukupna vrijednost projekta iznosi 21.912.912,07 kuna, pri čemu je iznos EU sufinanciranja 13.706.056,15 kuna.

Projekt je odobren za financiranje slijedom prijave na Poziv "ITU - Obnova brownfield područja u urbanom području Pula" koji se kroz mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja provodi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Nositelj projekta je Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, a razdoblje provedbe je od 12. veljače 2020. do 31. prosinca 2022. godine. 

Konferenciji su prisustvovali čelnici Sveučilišta, predstavnici i djelatnici sastavnica, predstavnik OB Pula, projektanti glavnog i izvedbenog projekta, voditelj Odsjeka za provedbu ITU mehanizama pri Gradu Pula Damir Prhat, kao i prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić u ime Uprave Sveučilišta, zatim pulski gradonačelnik dr. sc. Filip Zoričić, istarski župan Boris Miletić i ravnateljica Uprave za potpomognuta područja pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU Katica Mišković, koji su se prigodnim govorima obratili skupu i čestitali na početku provedbe prve faze prenamjene kompleksa Mornaričke bolnice u reprezentativan Sveučilišni kampus koji će Puli priskrbiti epitet i status pravoga studentskog grada.  

U nastavku pročitajte ili preuzmite detaljnije informacije o događaju: 

Popis obavijesti